Nieuws

20 september: themabijeenkomst 'Na de klap'

08 augustus 2017

De pijn en de weg….

Wat gebeurt er allemaal als je slachtoffer of nabestaande bent van een verkeersongeval?

Slachtoffers en/of nabestaanden leggen een lange weg af na de klap, zoals omgaan met het verwoeste lichaam, de geestelijke klap en het verweven van verlies met de rest van het leven. Maar ook voor de gevolgen op het gebied van zorg, op het gebied van werk en inkomen, de administratieve en juridische nasleep. Hoe moet je als slachtoffer en eventuele nabestaande(n) hier allemaal mee omgaan, waarin vind je de kracht om door gaan?

Stichting ROeR, een samenwerkingsplatform van Bredase organisaties, organiseert een thema-bijeenkomst om aandacht geven aan het proces dat slachtoffers en nabestaanden, familieleden, vrienden en collegae moeten doormaken op woensdagavond 20 september. De heer Adank, wethouder van de gemeente Breda, vertelt hoeveel ernstige verkeersongelukken er jaarlijks gebeuren in onze regio, hoeveel procent alcohol- en drugs- gerelateerd zijn, welke leeftijdsgroepen het hardst worden getroffen, welke instellingen er betrokken zijn bij de afhandeling, welke infrastructurele problemen er in Breda en omgeving zijn en welke plannen ter verbetering er zijn.

Daarna worden twee verkeersslachtoffers geïnterviewd door Simone van Trier, gespreksleider en presentator: Nelly Vollebregt, verbonden aan de vereniging voor verkeersslachtoffers, belandde in een rolstoel nadat ze was aangereden door een appende weggebruiker. Petra van Jaarsveld vertelt over het verlies van haar dochter door een verkeersongeval, waarbij alcohol in het spel was. Marc de Hond, schrijver, theatermaker en inspirator, zelf slachtoffer van een medische fout, eindigt met een inspiratieverhaal dat gaat over de kracht om door te gaan.

Praktische informatie

  • Woensdagavond 20 september 2017
  • Podium Bloos, Speelhuislaan 151 in Breda
  • aanvang 19.00 uur. Na afloop is er een informatiemarkt. Het promoteam NUL verkeersdoden zal met een stand aanwezig zijn.
  • Aanmelden graag vooraf via deze link

Alle inwoners van Breda en omgeving die behoefte hebben aan erkenning en/of informatie op dit thema zijn van harte welkom. In het bijzonder zijn welkom slachtoffers, nabestaanden en daders.

ga terug naar nieuwsoverzicht
themabijenkomst ROeR verkeersslachtoffers 20092017
Disclaimer Design door BuroPARK