Nieuws

Dag van de Mantelzorg: een feestelijke dag

06 december 2016

Zaterdag 5 november ontmoetten zo’n 200 mantelzorgers elkaar in het Huis van de Heuvel in Breda. Ze werden deze dag in het zonnetje gezet, als dank voor alle steun en inzet.

Zorg goed voor uzelf
Na ontvangst met koffie of thee met feestelijk gebak, opende wethouder Miriam Haagh de dag. Ze gaf aan hoe belangrijk preventie is. Niet alleen voor de zorgvrager, maar ook voor de mantelzorger. “Het is belangrijk om als mantelzorger gezond te blijven. U bent er zelf ook nog!” De wethouder benadrukte daarbij het belang van de juiste ondersteuning, daar waar het nodig is.

Herkenning
Na de opening genoten de aanwezigen van de vertelvoorstelling 'Een hart vol verhalen’. Verhalenverteller Pauline Seebregts verzorgde deze voorstelling voor mantelzorgers, over die moeilijke, mooie en onvergetelijke momenten die het zorgen voor een ander met zich meebrengt. Aan de reacties in de zaal was te merken dat er veel herkenning was.

Informatie en advies
Tijdens een heerlijke lunch werd er heel wat gepraat en met elkaar gedeeld. Er was ook live muziek. Mensen konden terecht voor informatie en advies bij de diverse kraampjes. Aan het eind van de dag ging iedereen met een handige tas vol informatie naar huis.

Samen dementievriendelijk
Tijdens de Dag van de Mantelzorg ontving StiB de onderscheiding ‘samen dementievriendelijk’. De onderscheiding is uitgereikt door Alzheimer Nederland. De initiatiefnemers van de campagne 'Samen maken we Nederland dementievriendelijk' willen de komende vijf jaar Nederlanders bewust maken van de impact van dementie. Meer informatie is te vinden op www.samendementievriendelijk.nl.

ga terug naar nieuwsoverzicht
mantelzorg_45 mantelzorg_13 mantelzorg_54 mantelzorg_87
Disclaimer Design door BuroPARK