Nieuws

Korting op huishoudelijke hulp voor Mantelzorgers

07 september 2015

Vanaf september 2015 kunnen Bredase mantelzorgers in aanmerking komen voor korting op huishoudelijke hulp via de zogenaamde Huishoudelijke Hulp Toeslag (HHT). Dat houdt in dat mantelzorgers in Breda voor 5 euro per uur tot maximaal drie uur per week huishoudelijke hulp voor zichzelf kunnen inkopen. Ook mantelzorgers die niet in hetzelfde huis wonen als degene voor wie ze zorgen, kunnen gebruik maken van deze regeling. Gebruikers van de maatwerkvoorziening huishoudelijke verzorging Wmo kunnen een beperkt aantal uur inkopen voor de ‘grote schoonmaak’. Voor deze groep kosten de cheques 10 euro per uur. Met deze HHT wil de gemeente Breda mantelzorgers ontlasten.

Hoe werkt de huishoudcheque?
Mantelzorgers kunnen online Bredase huishoudcheques kopen, waarbij één cheque staat voor één uur huishoudelijke hulp. De cheques zijn - onder bepaalde voorwaarden- in te wisselen bij één van de deelnemende aanbieders, Actief Zorg, Surplus, Thuiszorg InHolland of Tzorg.

Om in aanmerking te komen gelden wel een aantal spelregels. Een van deze regels is bijvoorbeeld dat u als mantelzorger deelneemt aan een periodieke enquête en eenmalig een persoonlijk interview geeft over de ervaringen met de huishoudcheques. Mantelzorgers kunnen zich via de enquête laten inschrijven bij StiB, zodat ze op de hoogte blijven van het aanbod van mantelzorgondersteuning in Breda. Meer informatie over de HHT, alle randvoorwaarden en spelregels is te vinden op www.huishoudchequebreda.nl.

ga terug naar nieuwsoverzicht
huishoudcheque
Disclaimer Design door BuroPARK