Vrijwilligerswerk

Help de mantelzorgers

Veel mensen zorgen langdurig voor een ander: dat heet mantelzorg. Voor mantelzorg kies je vaak niet. Het overkomt je, omdat je een band met iemand hebt. Mantelzorg kan een zware belasting zijn. Als vrijwilliger bij StiB kun je mantelzorgers ondersteunen, zodat zij de zorg thuis langer volhouden.

Wat kun je doen?
Als zorgvrijwilliger neemt je tijdelijk de zorg thuis over, zodat de mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft. Je doet bijvoorbeeld boodschappen met een oudere die dat niet alleen kan, luistert naar het verhaal van een chronisch zieke, kijkt foto’s met iemand met dementie. Of misschien past het je beter om een terrasje te pakken met een jongere die psychische problemen heeft of iemand te ondersteunen in de laatste levensfase? Daarnaast zoekt StiB regelmatig vrijwilligers voor kantoorfuncties. Het vrijwilligerswerk bij StiB biedt voor elk wat wils.

Waar mantelzorg ontbreekt
Niet altijd is er een mantelzorger in iemands leven. De vrijwilligers kunnen dan de rol van de mantelzorger tijdelijk vervullen bij de zorg thuis. Neem een kijkje in de vacaturebank of vraag vrijblijvend een gesprek aan om uw wensen en mogelijkheden te bespreken.

Vrijwillige inzet, goed geregeld!

StiB heeft het keurmerk ‘Vrijwillige inzet, Goed geregeld’ van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Dit is een landelijke kwaliteitsonderscheiding die is toegekend omdat StiB haar vrijwilligerswerk succesvol en aantrekkelijk georganiseerd heeft.

StiB_vrijwilligerswerk_2 webversie logo NOV
Disclaimer Design door BuroPARK