Vacaturebank

Gastopvang voor 23-jarige jongen

Voor een jongen van 23 jaar oud met het syndroom van Down zoekt StiB een logeeradres. Hij is een vrolijke jongen die van huiselijke gezelligheid, zwemmen en tv kijken houdt. Hij begrijpt alles wat iemand van ongeveer 1 jaar oud ook begrijpt. Dat betekent dat je hem niet alleen mag laten en hem dient te helpen bij het verzorgen. Wil jij (en jouw gezin) met hem genieten van de kleine dingen, zoals samen een kopje thee drinken of ontbijten?

Door jou kunnen zijn ouders wat tijd voor zichzelf hebben

Als vrijwilliger is het belangrijk dat je rustig en stabiel bent en weet hoe je voor hem de dag kunt indelen. StiB zoekt een logeeradres waar hij van vrijdagavond tot en met zondagmiddag één keer in de zes à zeven weken mag logeren. Ook zou het fijn zijn als hij soms voor een langere tijd mag komen (bijvoorbeeld één of twee weken), zodat zijn ouders ook samen op vakantie kunnen.

In principe kan iedereen vanaf 21 jaar een gastopvang verzorgen, ongeacht de gezinssamenstelling, culturele achtergrond of burgerlijke staat. Het belangrijkste is dat de vrijwilligers een warm en veilig thuis kunnen bieden. Daarnaast wordt gekeken of zij de aandacht en ondersteuning kunnen geven die nodig is. Vrijwilligers worden vooraf uitgebreid gescreend, ontvangen training en begeleiding tijdens de gastopvang. Als tegemoetkoming in de kosten ontvang je een kleine vergoeding.

Reageer op deze vacature
Soort werk In de zorg
Aandachtsgebied syndroom van Down
Activiteit opvang bij jou thuis
Dag in de week van vrijdagavond tot en met zondagmiddag 1 keer in de zes a zeven weken
Locatie Princenhage
Specifieke scholing uitgebreide scholing
Contactpersoon Joyce Luijbregts
Disclaimer Design door BuroPARK