Vacaturebank

Gastopvang voor jonge vrouw

Een 26-jarige vrouw met psychosociale klachten is op zoek naar gastopvang. Een andere omgeving waarin zij aandacht en afleiding krijgt, kan zorgen voor verbetering van haar klachten. Ze verlangt naar een veilige plek waar ze gesteund wordt en waar zij rust kan vinden. Het is belangrijk dat de vrijwilliger(s) zich kunnen inleven in haar situatie en niet teveel van haar vragen. De vrouw heeft een breed interessegebied en het zou leuk zijn als de vrijwilliger(s) activiteiten met haar kunnen ondernemen die hierbij aansluiten. Dit kunnen sportieve, creatieve of leerzame activiteiten binnenshuis en buitenshuis zijn.

Voor mensen die hun hart en huis open willen zetten

Bij gastopvang wordt de zorgvrager bij vrijwilligers thuis opgevangen. Deze nemen de taken van de mantelzorgers tijdelijk over. De vrijwilligers zetten letterlijk en figuurlijk hun huis en hart open voor de zorgvrager. In geval van deze zorgvraag betreft dit één dag of dagdeel in de week.

In principe kan iedereen vanaf 21 jaar een gastopvang verzorgen, ongeacht de gezinssamenstelling, culturele achtergrond of burgerlijke staat. Het belangrijkste is dat je een warm en veilig thuis kunt bieden. Daarnaast is het van belang dat je de aandacht en ondersteuning kunt geven die nodig is.

StiB biedt informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Daar waar de omgeving niet van dienst kan zijn, ondersteunen zorgvrijwilligers van StiB bij zorg thuis. Vrijwilligers kunnen door het jaar heen deelnemen aan interessante thema-avonden en trainingen. Zo doen we er alles aan om vrijwilligers goed te begeleiden tijdens hun werk.

Reageer op deze vacature
Soort werk In de zorg
Aandachtsgebied GGZ
Activiteit Gastopvang
Dag in de week Dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag of zaterdag
Aantal uren per week 6 - 8
Duur periode Structureel
Locatie Geheel Breda
Specifieke scholing indien nodig
Ingangsdatum 23 maart 2017
Contactpersoon Tessel van der Grijspaarde
Disclaimer Design door BuroPARK