Vacaturebank

Maatje (V) om sociale netwerk uit te breiden

Een 48-jarige man zoekt een maatje om zijn sociale netwerk uit te breiden Het is een rustige en sociale man die zelf ook vrijwilligerswerk doet. Hij zou graag meer onder de mensen willen komen, door bijvoorbeeld naar een buurtcentrum te gaan. Omdat hij dat spannend vindt, mist hij echter vaak de aansluiting met mensen, waardoor het niet tot een praatje met anderen komt.

Als maatje zorg jij ervoor dat deze man weer onder de mensen is!

StiB zoekt voor hem een sociale, rustige vrijwilliger die één keer per week of twee weken met hem eropuit gaat. Dit kan door met hem te gaan wandelen, gezellig te kletsen of ergens wat te gaan drinken. Ook zijn er genoeg leuke activiteiten in Breda, maar zelf durft hij hier niet naartoe te gaan. Door met meneer mee te gaan naar bijvoorbeeld een buurtcentrum, park of andere sociale gelegenheid, kan jij ervoor zorgen dat hij meer onder de mensen is en zijn netwerk kan uitbreiden.

StiB biedt informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Daar waar de omgeving niet van dienst kan zijn, ondersteunen zorgvrijwilligers van StiB bij zorg thuis. Vrijwilligers kunnen door het jaar heen deelnemen aan interessante thema-avonden en trainingen. Zo doen we er alles aan om vrijwilligers goed te begeleiden tijdens hun werk.

Reageer op deze vacature
Soort werk In de zorg
Aandachtsgebied GGZ - Vriendendienst
Activiteit Sociale activiteiten
Dag in de week In overleg
Aantal uren per week 2 - 4
Duur periode In overleg
Locatie Breda Noord
Specifieke scholing nvt
Ingangsdatum 04 mei 2017
Contactpersoon Tessel van der Grijspaarde
Disclaimer Design door BuroPARK