Dementie en niet-aangeboren hersenletsel

De zorg voor iemand met dementie heeft grote invloed op het leven van de partner, kinderen en familie. Dementie verloopt vaak sluipend en het is lastig om het veranderende gedrag te begrijpen, ook voor anderen in uw omgeving. U krijgt steeds meer zorg- en regeltaken en hierdoor minder tijd voor uw eigen leven.

Bij StiB kunt u terecht voor hulp en ondersteuning bij de zorg voor mensen met dementie. Voor een antwoord op uw vragen, voor partnergroepen, praktische cursussen en voor ondersteuning door een zorgvrijwilliger.

Jonge mensen met dementie

Dementie op jongere leeftijd (<65) heeft grote impact op iemands leven. Er speelt vaak veel machteloosheid, verdriet en frustratie. Partners en vrienden werken nog, vaak zijn de kinderen nog jong. Aan dagbehandeling zijn deze jonge mensen nog niet toe. Een vrijwilliger die leuke dingen onderneemt met de persoon met dementie, kan dan uitkomst bieden. Voor een luisterend oor, advies en ondersteuning en het geven van inzicht in het ziektebeeld aan de mantelzorgers. Aan deze inzet zijn geen kosten verbonden.

Voor jonge mensen met dementie is er een speciale ondersteuningsgroep in samenwerking met Thebe.

Meer informatie over hulp bij dementie kunt u contact opnemen met de coördinator Dementie & NAH via 076- 750 32 00 of info@stib-breda.nl.

man dementie webversie
Disclaimer Design door BuroPARK