Gezinsondersteuning

De zorg voor een ouder of kind met een ernstige of levensbedreigende ziekte heeft enorme invloed op het hele gezin. Niet alleen op het gebied van zorg, maar ook emotioneel en mentaal. Daarnaast gaat ‘het gewone leven’, het werk, huishouden en eventueel de zorg voor andere kinderen, gewoon door.

Op adem komen

In dergelijke situaties kan de inzet van een vrijwilliger verlichting brengen. Door een luisterend oor te bieden, evenals praktische ondersteuning of begeleiding. Bijvoorbeeld door uw (eventuele) andere kinderen naar de sportclub of muziekles te brengen, samen een boekje te lezen, te knutselen of te koken.

StiB heeft specifiek geschoolde, betrokken vrijwilligers voor u en uw gezin. Wij helpen u met het zoeken naar iemand waar u een klik mee heeft en die u vertrouwt. Als ouder is het belangrijk vertrouwen te hebben dat uw gezin in goede handen is. Uw gezin moet het fijn vinden dat de vrijwilliger er is en omgekeerd. De vrijwilligers worden vanuit StiB begeleid. Ze zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Voor meer informatie over gezinsondersteuning kunt u met StiB contact opnemen via 076 - 750 32 00 of info@stib-breda.nl.

foto-moederzoon
Disclaimer Design door BuroPARK