GGZ-problematiek

Zorgen voor iemand met geestelijke gezondheidsproblemen vraagt veel energie en inlevingsvermogen. Het kan voor de mantelzorger soms moeilijk zijn om te gaan met de situatie. Zeker als de psychische stoornis niet zichtbaar is voor de buitenwereld. Ook kan het lastig zijn als direct betrokkene voldoende afstand te nemen. Bij StiB kunt u terecht om te praten over de praktische en emotionele zaken waar u tegenaan loopt.

Vriendendienst

Vriendendienst is een maatjesproject voor mensen vanaf zestien jaar met psychiatrische problematiek. We koppelen een vrijwilliger aan een cliënt om er samen op uit te gaan. Dit gebeurt op basis van gemeenschappelijke interesses, zoals wandelen, sporten, of samen koffie drinken. Met de bedoeling dat beiden plezier beleven aan het sociale contact. Om een sociaal isolement te doorbreken en het netwerk te versterken.

Activiteitenkringen voor mensen met psychosociale of psychiatrische problematiek

Activiteitenkringen zijn bijeenkomsten waarin vrijwilligers samen met mensen met psychosociale of psychiatrische problematiek leuke dingen ondernemen. Bijvoorbeeld samen naar de film of een wandeling maken.

Voor jongeren zijn er speciale kringen: een op vrijdagavond (poolen) en een op zondagmiddag (bowlen).

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tessel van der Grijspaarde via 076-750 32 00 of t.van.der.grijspaarde@stib-breda.nl.

Vriedendienst webversie2
Disclaimer Design door BuroPARK