Vrijwillige palliatieve terminale zorg (VPTZ)

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun laatste levensfase thuis door te brengen. In deze vertrouwde omgeving worden ze omringd en zo goed mogelijk verzorgd door hun familieleden of vrienden. Het verzorgen van een geliefde in deze moeilijke periode is vaak bijzonder, maar tegelijkertijd ook zwaar. Ook als er hulp van de thuiszorg of een huisarts is.

Als de ziekteperiode lang duurt, kan dit een grote emotionele, fysieke en praktische belasting betekenen. Merkt u dat de zorg voor uw zieke familielid (te) zwaar dreigt te worden? Dan kan de inzet van een vrijwilliger verlichting brengen. Daarvoor kunt u terecht bij StiB.

Hulp aanvragen

Heeft u behoefte aan hulp van een zorgvrijwilliger in deze situatie? Neem dan contact op met Carolien van Gestel via 076 – 750 32 00 of info@stib-breda.nl. Tijdens een gesprek bij u thuis kunt u vertellen wat uw wensen zijn en kijken we wat we voor u kunnen betekenen.

De vrijwilligers van StiB zijn ook werkzaam in het Hospice Breda. Wilt u weten wat het Hospice voor u kan betekenen? Kijk dan op www.hospicebreda.nl

foto-handen
Disclaimer Design door BuroPARK