Wij gebruiken cookies. Akkoord
menu

Agenda

Bewegen voor mensen met de ziekte van Parkinson

Datum 27 september 2019
Tijd 14:00 - 16:00 uur
Locatie 't Web, Zuringveld 1, Teteringen

Bewegen is voor mensen met de ziekte van Parkinson erg belangrijk. Op een goede manier bewegen houdt hen zo lang mogelijk mobiel. Fysiotherapeut Christien Kroon vertelt er alles over op vrijdagmiddag 27 september bij het Parkinson Café Breda. Mensen met de ziekte van Parkinson en hun mantelzorgers zijn van harte welkom van 14:00 – 16.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur).

Speciale bewegingsvormen
Christien Kroon, fysiotherapeut bij Van Broekhoven fysiotherapie, vertelt deze middag meer over speciale bewegingsvormen voor mensen met de ziekte van Parkinson. Zij gaat vooral in op LSVT-BIG en boksen. LSVT-BIG is een specifiek bewegingsprogramma wat gebaseerd is op het idee dat de hersenen zich aan kunnen passen op grotere bewegingen. Boksen is een tactische vechtsport waarbij inzicht, coördinatie en lichamelijke conditie centraal staan. Daarnaast zijn kracht en snelheid belangrijke vaardigheden. Mensen met Parkinson en hun mantelzorgers horen deze middag alles over de voordelen van deze bewegingsvormen bij Parkinson.

Parkinson Café Breda
Parkinson Café Breda is een informeel trefpunt voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun familie en mantelzorgers. Elke maand is er een gezellige middag met praktische informatie. Toegang is vrij en er is voldoende parkeergelegenheid.

Terug naar agendaoverzicht
Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap