Wij gebruiken cookies . Akkoord
menu

Agenda

Circus van de Mantelzorg

Datum 12 april 2019
Tijd 13:30 - 17:00 uur
Locatie Avans Hogeschool

Inspiratiemiddag 'Mantelzorg Uit & Thuis'

Mantelzorg lijkt soms wel een circus. Het is hard werken. Het ontroert en verwondert. Soms is het spannend, maar altijd verrassend. Als mantelzorger leer je jongleren met een groot aantal ballen in de lucht. Je moet kunnen samenwerken. Stevig in je schoenen staan om de zorg goed te regelen. En soms is het lastig balans te houden. StiB organiseert tweemaal per jaar het Circus van de Mantelzorg om je op weg te helpen met praktische tips & trucs. Welkom in het circus van de mantelzorg!

Het derde Circus van de Mantelzorg staat in het teken van respijtzorg: vervangende zorg.

Als je intensief voor je partner zorgt, heb je soms tijd nodig om bij te tanken. Is er iemand die een paar uur bij je partner met dementie kan blijven, als jij een ochtend wilt gaan sporten? Kan je zoon met verstandelijke beperking een paar dagen ergens logeren, zodat jij even je zinnen kunt verzetten tijdens een welverdiende en broodnodige vakantie? Wat zijn de mogelijkheden, hoe regel je dat iemand anders de zorg tijdelijk overneemt? Tijdens deze inspiratiemiddag krijg je antwoord op al deze vragen, en meer.....

Workshops & delen van ervaringen
Naast informatie over respijtzorg, kun je deelnemen aan interessante workshops. Bijvoorbeeld aan de sessie 'BordjeVol' waarin je inzicht krijgt wat er allemaal op je bordje ligt, welke activiteiten energie geven (en kosten) en wie eventueel kan bijspringen. Er is veel ruimte voor contact met andere mantelzorgers en het delen van verhalen. Ook aan de zorgvragers is gedacht. Speciaal voor hen is er een aparte workshop met een leuke activiteit. Zodat je er allebei een middag uit bent én je als mantelzorger ook even ontlast wordt. Wees welkom!

Terug naar agendaoverzicht

Kom je ook? Meld je hier aan.

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap