Wij gebruiken cookies. Akkoord
menu

Agenda

Cursus voor partners van mensen met autisme

Datum en tijd 7 bijeenkomsten op donderdagmiddag van 16.00 - 18.00 uur
Locatie Teteringsedijk 11 te Breda

Vanaf donderdagmiddag 31 oktober

De groep partners die met de gevolgen van autisme te maken krijgt is groot. Sommigen maken zich zorgen en voelen zich verdrietig. Anderen voelen vooral boosheid en onmacht, omdat ze weinig invloed lijken te hebben op de situatie.

Communicatie is bij uitstek wat vele partners als het meest problematische aspect van de relatie met iemand met autisme noemen. Dat is niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat moeite hebben met verbale en non-verbale vormen van communicatie één van de belangrijke kenmerken is van ASS (autisme spectrum stoornis). Het is niet altijd eenvoudig om te weten waar je goed aan doet. Daarnaast wordt autisme door de omgeving vaak niet herkend. Dit heeft een negatief effect op de sociale steun uit de omgeving.

De cursus
Deze cursus wordt aangeboden door Indigo Brabant. Tijdens 7 bijeenkomsten wordt gewerkt aan de hand van thema’s, zoals kenmerken van autisme, communicatie, grenzen aangeven, relatie uit balans, wat doet autisme met mij, met mijn gezin en hoe houd ik mezelf staande. Deelname is gratis.

Aanmelden
Aanmelden kan bij voorkeur per mail, via Anna-Reina van der Sluis: a.vandersluis@indigobrabant.nl of telefonisch via: 06 10970683 / 088 0161800 (toets 1). Aanmelden kan ook via info@indigobrabant.nl.

Indigo Brabant is een basis ggz organisatie die gevestigd is in o.a. Breda, Tilburg, Uden.

Terug naar agendaoverzicht
Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap