menu

Agenda

KOPP/KOV-groepen

Datum 05 november 2020
Tijd 16:00 - 17:15 uur
Locatie De Dobbelsteen, Doelen 36, Breda
boy-3646046_960_720

Indigo Brabant organiseert KOPP/KOV-groepen. Dit zijn groepen voor kinderen van ouder(s) met psychische problemen en voor kinderen met ouder(s) die een verslaving hebben of hebben gehad. Deze groepen worden door een medewerker van Indigo Brabant en Novadic Kentron samen gegeven.

Twee keer per jaar (voorjaar en najaar) starten er twee verschillende trainingen. De Doe-Praatgroep is voor kinderen van 8-11 jaar, de Jongerengroep voor kinderen van 12-18 jaar. Na deze training kunnen de kinderen instromen in de Inloopgroep, behorende bij hun leeftijdsgroep. Dit is een maandelijkse groep, waar de kinderen vrijblijvend van harte welkom zijn. Ze hoeven dus niet iedere bijeenkomst te komen. Op deze manier blijft het contact met het kind behouden, waardoor er zicht is op hoe het met het kind gaat.

In de trainingen staan thema's centraal zoals:

  • Hoe ga je om met je gevoelens die je hebt over je thuissituatie?
  • Wat is er nu precies aan de hand met mijn ouder?
  • Hoe kan ik daar nu het beste mee omgaan?
  • Hoe zorg ik goed voor mezelf?

Deze thema’s blijven in de Inloopgroep terug komen.

Tijdens de training is er herkenning bij elkaar, waardoor de deelnemers vaak heel makkelijk over hun situatie kunnen praten als ze dat willen. Het is niet verplicht om iets te vertellen.

Voorafgaand aan de training is er altijd eerst een kennismakingsgesprek met de deelnemer en de ouder(s). Zo nodig wordt er ook een afsluitend gesprek gepland. Voor deelnemers uit de gemeenten Zundert, Breda, Etten-Leur, Oosterhout en Moerdijk is deelname gratis.

Naast de trainingen wordt, indien noodzakelijk, ook individuele begeleiding gegeven. Dit kan éénmalig een gesprek zijn tot meerdere keren in een bepaalde periode.

Startdata:

Beide groepen starten op donderdag 5 november.
De Doe-Praatgroep is van 16.00 tot 17.15 uur en de Jongerengroep van 18.30 tot 20.00 uur.

Locatie

De Dobbelsteen, Doelen 36, Breda

Informatie en aanmelden

Etienne de Bree: 06-10970621 of 088-0334100 of per mail: e.debree@indigobrabant.nl

Terug naar agendaoverzicht

Kom je ook? Meld je hier aan.

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap