Wij gebruiken cookies . Akkoord
menu

Agenda

Mantelzorgcontactgroep dementie

Datum 12 december 2018
Tijd 10:30 - 11:30 uur
Locatie Buurthuis De Leystroom, Lage kant 60, Breda

Speciaal voor mantelzorgers van mensen met dementie organiseren De Leystroom en StiB een contactgroep.

Mantelzorgcontactgroep
Elke 2e woensdagochtend van de maand vindt de mantelzorgcontactgroep plaats (inloop vanaf 10.00 uur). Tijdens de bijeenkomsten is degene met dementie ook welkom. Voor hen wordt een leuke activiteit georganiseerd. Zo hebben de mantelzorgers de tijd en ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Kom je liever alleen, dan ben je uiteraard ook van harte welkom! Alle bijeenkomsten worden begeleid door een gespreksleider van De Leystroom of StiB. Ook zorgen zij voor goede begeleiding van de personen met dementie. Mantelzorgers kunnen zo onbezorgd aan het gesprek deelnemen.

Begrip en herkenning
Vaak voelen mantelzorgers van mensen met dementie zich alleen in de zorg voor hun naaste. Terwijl andere mantelzorgers vaak met dezelfde vragen en onzekerheden te maken hebben. Tijdens de bijeenkomst van de Mantelzorgcontactgroep leren mantelzorgers in een vergelijkbare situatie elkaar kennen. Deelname aan de groep is een laagdrempelige manier om van elkaar leren. Het samen delen van ervaringen, dilemma’s en emoties bespreekbaar maken met andere mantelzorgers, kan erg helpend zijn. Begrip en herkenning van anderen, geeft je een steuntje in de rug bij de zorg voor je dierbare.

Info & aanmelden
Aanmelden kan via onderstaand formulier of op werkdagen tussen 9-17 uur via 076- 750 32 00. Neem voor meer informatie contact op met Veronique Zoontjens, coördinator Dementie & NAH via v.zoontjens@stib-breda.nl. Of met Idaline Bakx, teamcoördinator De Leystroom via Idaline.Bakx@leystroom.nl.

Terug naar agendaoverzicht

Kom je ook? Meld je hier aan.

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap