menu

Agenda

Psysalon: mantelzorg bij psychosegevoeligheid

Datum 29 oktober 2019
Tijd 19:30 - 21:30 uur
Locatie Het Rondeel (Stichting Tientjes), Kloosterlaan 14, Breda
psysalon2

Mijn naaste heeft een psychosegevoeligheid. Hoe zorg ik voor mezelf?

Ypsilon, vereniging van familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid organiseert samen met Trialoog en Stichting Tientjes een bijeenkomst met als thema ‘Mijn naaste heeft een psychosegevoeligheid. Hoe zorg ik voor mezelf?’.

Naasten van mensen met een psychotische aandoening zien zichzelf vaak niet als 'mantelzorger'. Ten onrechte, want mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald voor hun zieke familieleden of vrienden zorgen. Hoe zorg je dat je overeind blijft als mantelzorger van iemand met psychosegevoeligheid? Je hebt ook je eigen leven te leven. Maar hoe doe je dat dan? Hoe zorg je voor jezelf?

Programma
Deze avond vertelt Ellen Blok, familie-ervaringsdeskundige bij GGz-Breburg, haar eigen verhaal. Zij heeft met vallen en opstaan geleerd voor zichzelf te zorgen. Gespreksleider Thea Sprangers zal de aanwezigen de gelegenheid geven te reageren. Na de pauze zal Kitty Melkstop, gestalttherapeut bij Praktijk De Kantorka, een workshop verzorgen waarin je kan ervaren wat voor invloed jouw zorgen/zorgtaken hebben op jouw balans en ontdek je hoe je jezelf gezond kan houden. Er is gelegenheid om ervaringen te delen. Familieleden, naasten, hulpverleners, cliënten en andere belangstellenden zijn van harte welkom!

Praktische informatie
Betaald parkeren kan op P Beyerd-Vlaszak of P Chasseveld. Openbaar vervoer: o.a. stadsbus lijn 6, uitstappen bij halte Vlaszak. Toegang is gratis. De zaal is open om 19.00 uur. Aanvang 19.30 uur. Aanmelden is niet verplicht maar wel fijn. Dat kan via blok_ellen@hotmail.com of kittymelkstop@kantorka.nl.

Terug naar agendaoverzicht
Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap