Wij gebruiken cookies. Akkoord
menu

Agenda

Samen aan de slag met dementie op jonge leeftijd

Datum en tijd Elke tweede dinsdagmiddag van de maand - samen aan de slag met dementie op jonge leeftijd
Locatie SCC 't Kraaienest, Tweeschaar 12, Breda
Kosten € 35,00

Geschat wordt dat er op dit moment in Nederland ongeveer 16.000 mensen jonger dan 65 jaar dementie hebben. Thebe en StiB organiseren voor deze mensen voor de groep 'Samen aan de slag met dementie op jonge leeftijd'. Uniek aan deze gespreksgroep is dat deze niet alleen wordt gegeven aan jonge mensen met dementie (thuiswonend), maar ook aan hun mantelzorgers.

“Eerst zag ik het niet zo zitten om hieraan deel te nemen, ik dacht: het is weer zo’n praatgroepje, maar ik deed het voor mijn vrouw. Maar ik ben het heel fijn gaan vinden, goede gesprekken met mensen in dezelfde situatie, ik zie mijn vrouw genieten van de beweegactiviteit en eerlijk gezegd ik zelf ook”, aldus een van de deelnemers.

Samen aan de slag
De bijeenkomsten bestaan uit twee delen. In het eerste deel gaan de stellen onder professionele begeleiding samen bewegen. Tijdens het tweede deel wordt de groep opgesplitst. Jonge mensen met dementie ondernemen dan een leuke activiteit. Daarnaast kunnen ze aangeven aan welk aanbod in Breda ze behoefte hebben. Voor de partners staat uitwisseling van verhalen en ervaringen centraal. Daarbij is er veel aandacht voor wat de invloed is van de ziekte op de partner zelf.

Praktische informatie
De bijeenkomsten zijn op elke tweede dinsdag van de maand van 18:45 - 20:45 uur in SCC 't Kraaienest. De kosten: zijn € 35,- per koppel (per 5 bijeenkomsten).

Aanmelden kan via onderstaand formulier of op werkdagen tussen 9-17 uur via 076- 750 32 00. Neem voor meer informatie contact op met Veronique Zoontjens, coördinator Dementie & NAH via v.zoontjens@stib-breda.nl.

Terug naar agendaoverzicht

Kom je ook? Meld je hier aan.

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap