Wij gebruiken cookies. Akkoord
menu

Agenda

Webinar 'Inzet van vrijwilligers in de laatste levensfase' (VPTZ)

Datum 29 september 2020
Tijd 11:00 - 11:45 uur
Locatie Online

De zorg voor een geliefde in de laatste levensfase is vaak bijzonder, maar ook zwaar. Dreigt de zorg te zwaar te worden, dan kan de inzet van een vrijwilliger verlichting brengen. In dit webinar hoor je alles over de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) en wat zij voor je kunnen betekenen.

De Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg zijn speciaal opgeleid voor dit vrijwilligerswerk. Zij bieden tijd, aandacht en ondersteuning in deze intensieve periode. Dat kan zowel thuis als in het hospice. De behoeften en wensen van de zieke en de mantelzorger staan centraal. De zieke kan zijn vragen, angsten en gevoelens delen. De mantelzorger krijgt de gelegenheid om rustig boodschappen te doen, een wandeling te maken, in de tuin te werken of om zelf even op adem te komen door een uurtje bij te slapen. De vrijwilligers zijn er als het écht nodig is.

In dit webinar:
Wil je meer weten over de inzet van deze vrijwilligers? Ben je benieuwd wat zij in de praktijk voor jou of iemand in je omgeving kunnen betekenen? Meld je dan aan voor dit webinar. Carolien van Gestel, coördinator VPTZ bij StiB, vertelt er alles over. Daarnaast vertellen een mantelzorger en 2 vrijwilligers over hun ervaringen. Tijdens het webinar is er gelegenheid om vragen te stellen via de chat. Je bent zelf niet in beeld.

Direct aanmelden.

Terug naar agendaoverzicht
Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap