menu

Agenda

Webinar Veranderend rollenpatroon

Datum 24 augustus 2020
Tijd 11:00 - 12:00 uur
Locatie Van achter je eigen computer, tablet of telefoon
Partners waarvan 1 persoon mantelzorger__F0A7635 (11)

Zodra je mantelzorger wordt, verandert je leven. Je krijgt niet alleen met zorg- en regeltaken te maken, maar ook de relatie met degene voor wie je zorgt verandert.

Die veranderende relatie heeft vaak verschillende oorzaken. Misschien help je de ander met douchen en aankleden, terwijl dit vroeger niet hoefde. Of wordt het geheugen van je naaste steeds slechter, waardoor jij meer moet regelen. Ook kan het karakter van je naaste langzaam maar zeker veranderen. En dat heeft gevolgen voor jullie relatie.

Emoties herkennen en erkennen
De veranderingen brengen vaak emoties met zich mee. Je kunt bijvoorbeeld verdrietig zijn om het verlies van wat niet (meer) samen kan, je schuldig voelen omdat je de regie moet nemen, je zorgen maken over de ander of je schamen voor het gedrag van je naaste.

Het doel van dit webinar is om deze emoties bij mantelzorgers te herkennen en te erkennen. De volgende onderwerpen staan op het programma:

  • (Omgaan met het) veranderend rollenpatroon
  • In balans blijven
  • Mogelijkheden tot ondersteuning

Deelnemers kunnen van tevoren vragen indienen en ook tijdens het webinar is er ruimte om vragen te stellen via de chat.

Meld je aan!
Meedoen is heel eenvoudig. Na aanmelding krijg je een e-mail waarmee je het webinar kunt openen op 24 augustus om 11.00 uur.

Aanmelden webinar Terug naar agendaoverzicht
Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap