menu menu

Vrijwilligersvacatures

Ben jij een gezellige prater die met Marian gaat fietsen?

Vacaturenummer 112
Aantal uren per week Minimaal 2
Locatie Breda Noord
Aandachtsgebied GGZ
Contactpersoon Saskia Wagenmakers
liam-read-uKUwl773uEw-unsplash (1)

Marian* is een aardige vrouw van 54. Ze wandelt graag. Tijdens haar wandelingen neemt ze het liefst haar camera mee. Sinds kort heeft ze haar oude hobby muziek mixen weer opgepakt. Zwemmen vindt ze ook fijn.

Marian vindt het niet fijn om alleen op pad te gaan. Ze vermijdt drukke omgevingen, zoals de stad. In de natuur voelt ze zich fijn. Daarom zou het fijn zijn als jij met haar op pad gaat.

Ze zou ook graag met jou samen op de fiets boodschappen doen. Marian is een tijd geleden gevallen met de fiets en heeft toen een enkelblessure opgelopen. Ze durft niet meer te fietsen. Help jij haar zelfvertrouwen in het verkeer weer terug te krijgen?

Wat ga je doen?
Eén keer per week of om de week, op woensdag, donderdag of vrijdag ga je langs bij Marian voor een gesprekje onder het genot van een kopje koffie. Je oefent af en toe met fietsen, zodat Marian zich weer zeker voelt op de fiets. Andere keren ga je samen op pad. Een boodschapje doen, de natuur in. Net waar jullie samen zin in hebben.

Wie ben jij?
Marian zoekt iemand die houdt van een gezellig praatje. Zelf is ze wat rustiger, dus het is fijn als jij goed het gesprek op gang kunt houden. Eventueel heb jij net als Marian een psychische kwetsbaarheid, zodat jullie steun aan elkaar hebben. Je hebt er geen bezwaar tegen als Marian thuis rookt.

Wat bieden wij?
Je geeft zowel Marian als haar mantelzorger, haar zus, een fijne tijd. Want doordat jij er bent, heeft zij ook even wat rust en afleiding van de mantelzorgtaken. Als het Marian weer lukt om zelf boodschappen te doen, hoeft haar zus dit niet meer voor haar te doen. Hoe mooi zou het zijn als ze dit weer durft? Voor Marian is het fijn als ze in ander gezelschap is. Ze voelt zich hierdoor minder eenzaam. Ook geeft het haar afleiding en zelfvertrouwen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij StiB.

Wij waarderen onze vrijwilligers!
StiB biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten.

Ben jij enthousiast?
En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op en kijken we of jullie bij elkaar passen.

*Marian is niet haar echte naam.

Terug naar vacatureoverzicht

Meer informatie of interesse? Laat hier je gegevens achter.

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap