menu

Coachingsgesprek speciaal voor mantelzorgers

Lees voor

Heb je als mantelzorger een heftig jaar achter de rug? Sta je er vaak alleen voor? Heb je weinig of geen tijd voor ontspanning? Dan is het belangrijk dat je jezelf weer goed voelt. Daarom biedt StiB nu een speciaal en gratis coachingsgesprek aan voor mantelzorgers in Breda. Joyce Luijbregts van StiB vertelt er meer over.

Aanmelden coachingstraject

Hoe ziet het speciale coachingsgesprek eruit?
“Het bestaat uit een kort telefonisch startgesprek en een uitgebreid gesprek van ongeveer 2 uur. Na een aantal weken hebben we nog een kort telefonisch eindgesprek om te kijken of je zelf verder kunt of nog extra steun of advies kunt gebruiken. Er zijn twee verschillende soorten gesprekken. De eerste is een gesprek aan de hand van BordjeVol. Dit gesprek is bedoeld voor mantelzorgers die overzicht willen in de taken die op hun bordje liggen, willen weten hoe ze hulp kunnen vragen en willen begrijpen wat hen energie geeft en wat energie kost. Samen maken we een persoonlijk actieplan, waar de mantelzorger direct winst uit haalt en beter in zijn vel zit.”

En het andere gesprek?
“Het andere gesprek is vooral voor de mantelzorger en zorgvrager samen. We kijken naar de situatie die er nu is, maar ook naar wensen en verwachtingen voor de toekomst. Vragen die voorbij komen zijn bijvoorbeeld: hebben jullie voldoende sociale contacten? Is er tijd om samen leuke dingen te doen? Zitten jullie lekker in je vel? Kunnen jullie goed omgaan met de veranderingen? Voelen jullie je fit? Vinden jullie je leven zinvol?

En meer toekomstgericht: zijn er onzekerheden over de toekomst? Hoe verwachten jullie dat het leven er over een jaar uitziet? En wil je hier iets aan veranderen? Samen kijken we wat daarvoor nodig is en naar welke deskundigen we je eventueel kunnen doorsturen.”

Hoe kunnen mensen zich opgeven?
“Mantelzorgers uit de gemeente Breda kunnen zich gratis opgeven. Klik daarvoor op de knop onderaan deze pagina. Of bel naar 076 750 32 00. We nemen per mail of telefoon contact op voor het startgesprek en het maken van een afspraak. Heb je interesse? Laat het ons zo snel mogelijk weten. We hebben 300 plekken beschikbaar.”

Aanmelden coachingstraject
Ook interessant
Heeft deze informatie je geholpen?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback
StiB_Joyce_01_300x300px

Wil je meer informatie of heb je een vraag over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail naar:

Joyce Luijbregts
j.luijbregts@stib-breda.nl

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap