menu

Coachingstraject In balans na corona

Lees voor

Heb je als mantelzorger een heftig jaar achter de rug? Stond je er door corona vaker alleen voor en had je minder of geen tijd voor ontspanning? Of heb je onzekerheden over de toekomst? Dan is het belangrijk dat je weer in balans komt en inzicht krijgt in je situatie. StiB biedt daarvoor nu een speciaal en kosteloos coachingstraject aan voor mantelzorgers in Breda. Joyce Luijbregts van StiB vertelt er meer over.

Aanmelden coachingstraject

Hoe ziet het coachingstraject eruit?
“Het traject bestaat uit een telefonisch intakegesprek en een uitgebreid coachingsgesprek van ongeveer 2 uur. Na een aantal weken hebben we nogmaals contact om te kijken of je zelf verder kunt of nog extra steun of advies kunt gebruiken. Er zijn twee soorten coachingstrajecten. De eerste is een gesprek aan de hand van BordjeVol. Dit gesprek is bedoeld voor mantelzorgers die overzicht willen in de taken die op hun bordje liggen, willen weten hoe ze hulp kunnen vragen en inzicht willen in wat hen energie geeft en wat energie kost. Samen maken we een plan, met als doel: meer tijd besteden aan energiegevers en minder tijd aan energiegevers. Zodat je als mantelzorger beter in balans komt.”

En het andere traject?
“Het andere traject is vooral voor de mantelzorger en zorgvrager samen. We kijken naar de huidige situatie, maar ook naar wensen en verwachtingen voor de toekomst. Vragen die over de huidige situatie aan bod komen zijn bijvoorbeeld: hebben jullie voldoende sociale contacten? Is er tijd om samen leuke dingen te doen? Zitten jullie lekker in je vel? Kunnen jullie goed omgaan met de veranderingen? Voelen jullie je fit? Vinden jullie je leven zinvol?

En meer toekomstgericht: zijn er onzekerheden over de toekomst? Hoe verwachten jullie dat het leven er over een jaar uitziet? En wil je hier iets aan veranderen? Samen kijken we wat daarvoor nodig is en naar welke deskundigen we je eventueel kunnen verwijzen.”

Hoe kunnen mensen zich opgeven?
“Mantelzorgers uit de gemeente Breda kunnen zich kosteloos opgeven. Klik daarvoor op de knop onderaan deze pagina. Of bel naar 076 750 32 00. We nemen per mail of telefoon contact op voor het intakegesprek en het maken van een afspraak. Heb je interesse? Laat het ons zo snel mogelijk weten. We hebben 300 plekken beschikbaar.”

Aanmelden coachingstraject
Ook interessant
Heeft deze informatie je geholpen?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback
StiB_Joyce_01_300x300px

Wil je meer informatie of heb je een vraag over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail naar:

Joyce Luijbregts
j.luijbregts@stib-breda.nl

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap