Wij gebruiken cookies. Akkoord
menu

Coronavirus & mantelzorg

Lees voor

De overheid neemt maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook voor mantelzorgers en hun naasten heeft dat gevolgen. Voor jou als mantelzorger gaat het zorgen ‘gewoon’ door, terwijl de omstandigheden er niet makkelijker op worden. Voor je naaste ben jij als mantelzorger nu nog belangrijker. Daarom wil je wellicht extra zuinig zijn op je eigen gezondheid. Tegelijk maak je je misschien zorgen om besmetting van je kwetsbare naaste. Hoe ga je hiermee om? Wat kan wel en wat kan niet? Mantelzorg NL zette veelgestelde vragen & antwoorden op een rij. Een aantal adviezen:

  • Volg de richtlijnen van het RIVM.
  • Beperk je sociale contacten.
  • Wat als je zelf ziek wordt? Stap over eventuele vraagverlegenheid heen en zet je netwerk in (houd ook hierbij de richtlijnen van het RIVM in gedachten).

Hulp nodig?
Gelukkig heeft de situatie ook positieve kanten. Zo zijn er vele hartverwarmende initiatieven gestart om kwetsbare Bredanaars te helpen. Dat juichen we van harte toe.

  • Is je netwerk niet meer toereikend?
  • Heb je hulp nodig bij praktische zaken?
  • Of wil je zelf helpen?

Op de website van Zorg voor elkaar Breda is een speciaal formulier aangemaakt voor mensen in Breda die hulp nodig hebben of hulp willen bieden. Bellen kan ook via 076 525 15 15.

Maatregelen StiB
StiB volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid en neemt maatregelen om besmetting met het coronavirus tegen te gaan. Uit voorzorg en zeker omdat we ons veelal inzetten bij kwetsbare personen.

Vragen over gezondheid
Heb je vragen over je gezondheid, dan kun je deze richten aan je huisarts of GGD. Zij zijn hierin gespecialiseerd en kunnen je van de juiste informatie en advies voorzien.

Meer weten?
Heb je vragen over de werkwijze van StiB of over mantelzorgondersteuning in Breda, neem dan contact op met StiB via: 076 750 32 00 of info@stib-breda.nl.

Vind je deze informatie nuttig?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback

Inzet vrijwilligers

StiB heeft besloten om geen huisbezoeken te doen, tot nadere berichtgeving. Zijn er dringende redenen waardoor de inzet van een vrijwilliger niet uitgesteld kan worden, dan gaan we met elkaar in gesprek. Per hulpvraag bekijken we samen met de mantelzorger wat er binnen de huidige situatie mogelijk is. Wat zijn andere mogelijkheden voor contact?

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap