menu
Carla en Joke Stib (8 van 27)

Coronavirus & mantelzorg

Lees voor

De overheid neemt maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor jou als mantelzorger gaat het zorgen ‘gewoon’ door, terwijl de omstandigheden er niet makkelijker op zijn geworden. Mantelzorg NL zette veelgestelde vragen & antwoorden over mantelzorg en corona op een rij. Bijvoorbeeld over vaccinaties of psychische of financiële problemen door corona. Ook is er een pagina De stand van zaken: vaccineren en mantelzorg.

Tips

  • Volg de veiligheidsrichtlijnen van het RIVM.
  • Praat met anderen over je situatie
  • Vraag hulp aan je netwerk als dat nodig is
  • Denk ook aan je eigen gezondheid en zorg goed voor jezelf
  • Leg de lat niet te hoog. Bedenk welke zaken echt moeten gebeuren en welke niet
  • Probeer eigen activiteiten of hobby’s aan te houden. Zoek alternatieven als dat nodig is: denk aan wandelen, lezen, puzzelen of sporten
  • Kijk het webinar 'Mantelzorg tijdens de coronacrisis' terug

Hulp nodig?
Mantelzorgers in Breda kunnen contact opnemen met StiB via 076 750 32 00 of info@stib-breda.nl. Zij kunnen bij StiB terecht voor informatie & advies, een luisterend oor of ondersteuning op maat.

Ben je op zoek naar praktische hulp? Zoals hulp in het huishouden of bij het doen van boodschappen? Neem dan contact op met Zorg voor elkaar Breda via 076 525 15 15.

Maatregelen StiB
StiB volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid.

Vragen over gezondheid of vaccinaties
Heb je vragen over je gezondheid, dan kun je deze richten aan je huisarts of GGD. Zij zijn hierin gespecialiseerd en kunnen je de juiste informatie geven.
Heb je vragen over vaccinaties tegen het coronavirus? Dementie.nl zette een aantal vragen en antwoorden op een rij.

Meer weten?
Heb je vragen over de werkwijze van StiB of over mantelzorgondersteuning in Breda, neem dan contact op met StiB via: 076 750 32 00 of info@stib-breda.nl.

Heeft deze informatie je geholpen?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback

Inzet vrijwilligers

StiB neemt de verantwoordelijkheid om extra voorzichtig te zijn. We hebben daarom besloten dat medewerkers en vrijwilligers van StiB vooralsnog alleen huisbezoeken doen wanneer dit noodzakelijk is. De inzet van Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ-vrijwilligers) kan doorgaan. Natuurlijk houdt iedereen zich hierbij aan de geldende richtlijnen. Wat zijn andere mogelijkheden voor contact?

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap