Wij gebruiken cookies. Akkoord
menu

Coronavirus & mantelzorg

Lees voor

De overheid neemt maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen blijven nodig, want het coronavirus is niet weg. Voor jou als mantelzorger gaat het zorgen ‘gewoon’ door, terwijl de omstandigheden er niet makkelijker op zijn geworden. Voor je naaste ben jij als mantelzorger nu nog belangrijker. Daarom wil je wellicht extra zuinig zijn op je eigen gezondheid. Tegelijk maak je je misschien zorgen om besmetting van je kwetsbare naaste. Hoe ga je hiermee om? Wat kan wel en wat kan niet? Mantelzorg NL zette veelgestelde vragen & antwoorden op een rij.

Tips

  • Volg de veiligheidsrichtlijnen voor mantelzorgers en vrijwilligers
  • Praat met anderen over je situatie
  • Vraag hulp aan je netwerk als dat nodig is
  • Denk ook aan je eigen gezondheid en zorg goed voor jezelf. Alleen dan kun je goed voor de ander blijven zorgen. Probeer goed te slapen, gezond te eten en te bewegen
  • Leg de lat niet te hoog. Bedenk welke zaken echt moeten gebeuren en welke niet
  • Probeer eigen activiteiten of hobby’s aan te houden. Zoek alternatieven als dat nodig is: denk aan wandelen, lezen, puzzelen of sporten

Hulp nodig?
De Zorgladder Mantelzorg bestaat uit 5 stappen. Per stap laat de zorgladder zien welke hulp er beschikbaar is als je het niet meer redt.
Mantelzorgers in Breda kunnen contact opnemen met StiB via 076 750 32 00 of info@stib-breda.nl. Zij kunnen bij StiB terecht voor informatie & advies, een luisterend oor of ondersteuning op maat.
Ben je op zoek naar praktische hulp? Zoals hulp in het huishouden of bij het doen van boodschappen? Neem dan contact op met Zorg voor elkaar Breda via 076 525 15 15.

Maatregelen StiB
StiB volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid en neemt maatregelen om besmetting met het coronavirus tegen te gaan. Uit voorzorg en zeker omdat we ons veelal inzetten bij kwetsbare personen.

Testen en persoonlijke beschermingsmiddelen
Vanaf 18 mei kunnen mantelzorgers zich laten testen op het coronavirus. Hoe dat werkt, lees je op de website van MantelzorgNL.

Verleen je zorg aan een kwetsbare naaste? Heb jij of je naaste (symptomen van) het coronavirus? En kun je bij de verzorging géén 1,5 meter afstand houden? Dan kom je als mantelzorger in aanmerking voor persoonlijke beschermingsmiddelen. Lees op de website van MantelzorgNL hoe dit werkt.

Vragen over gezondheid
Heb je vragen over je gezondheid, dan kun je deze richten aan je huisarts of GGD. Zij zijn hierin gespecialiseerd en kunnen je van de juiste informatie en advies voorzien.

Meer weten?
Heb je vragen over de werkwijze van StiB of over mantelzorgondersteuning in Breda, neem dan contact op met StiB via: 076 750 32 00 of info@stib-breda.nl.

Vind je deze informatie nuttig?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback

Inzet vrijwilligers

StiB staat huisbezoeken toe na overleg met de coördinator van StiB en pas nadat er goede afspraken zijn gemaakt tussen de vrijwilliger, mantelzorger, zorgvrager en StiB. Hierbij volgen we altijd de richtlijnen van de Rijksoverheid. Per hulpvraag bekijken we samen met de mantelzorger wat er binnen de huidige situatie mogelijk is. Wat zijn andere mogelijkheden voor contact?

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap