Wij gebruiken cookies. Akkoord
menu

Hoe houd ik het thuis prettig en veilig?

Lees voor

De maatregelen rondom corona kunnen spanning met zich meebrengen en doorwerken binnen je gezin of relatie. Normaal ga je naar je werk, praat je met collega’s spreek je af met familie en vrienden. Nu is het huis vol, zijn je kinderen vaker thuis of ben je alleen met je partner en is er minder ruimte om even een momentje voor jezelf te nemen. De tips in onderstaande pdf kunnen helpen om de spanning in huis te verminderen:

Deel je zorgen

Juist voor mantelzorgers is het ook nu belangrijk dat ze goed voor zichzelf blijven zorgen. Als het met jou goed gaat, dan kan je ook goed voor de ander zorgen. Merk je dat je veel piekert, angsten of slaapproblemen krijgt? Je zorgen en gedachten met anderen delen helpt. Dat kan bijvoorbeeld bij Indigo Brabant. Je kunt contact opnemen via: e.debree@indigobrabant.nl of 088 0334100. Als je belt, geef dan aan dat je contact wilt met het secretariaat in Breda.
Ook MIND Korrelatie is extra bereikbaar voor vragen naar aanleiding van de coronacrisis. Van 9.00 tot 22.00 uur kan je deze hulplijn bellen via: 0900-1450. Telefonische hulp is gratis.

Aandacht voor jonge mantelzorgers

Ook op kinderen kan de druk in deze tijd extra toenemen. Dit geldt nog meer voor kinderen die opgroeien in een gezin met extra zorg, zoals een ouder, broer of zus met een ziekte, beperking of verslaving.

Heb je een kind dat opgroeit in een gezin met extra zorg? Dan kan jouw kind bij StiB terecht. Het is mogelijk om te (beeld)bellen of te mailen om even het verhaal te vertellen en gehoord te worden. Vaak maakt dat al veel verschil. Daarnaast is er een app-groep waarin jonge mantelzorgers elkaar ontmoeten en tips en ervaringen delen. Ouders of kinderen kunnen hiervoor contact opnemen met StiB via info@stib-breda.nl of 076 750 32 00.

Vind je deze informatie nuttig?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback
Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap