menu

Hoe houd ik het thuis prettig?

Lees voor

De maatregelen rondom corona kunnen spanning met zich meebrengen en doorwerken binnen je gezin of relatie. Normaal ga je naar je werk, praat je met collega’s spreek je af met familie en vrienden. Nu is het huis vol, zijn je kinderen vaker thuis of ben je alleen met je partner en is er minder ruimte om even een momentje voor jezelf te nemen. De tips in onderstaande pdf kunnen helpen om de spanning in huis te verminderen:

Deel je zorgen

Juist voor mantelzorgers is het ook nu belangrijk dat ze goed voor zichzelf blijven zorgen. Als het met jou goed gaat, dan kan je ook goed voor de ander zorgen. Merk je dat je veel piekert, angsten of slaapproblemen krijgt? Je zorgen en gedachten met anderen delen helpt. Dat kan bijvoorbeeld bij Indigo Brabant. Je kunt contact opnemen via: e.debree@indigobrabant.nl of 088-033 41 00. Als je belt, geef dan aan dat je contact wilt met het secretariaat in Breda.

Ook MIND Korrelatie is extra bereikbaar voor vragen naar aanleiding van de coronacrisis. Van 9.00 tot 22.00 uur kan je deze hulplijn bellen via: 0900-1450. Telefonische hulp is gratis.

Daarnaast kun je dag en nacht de Luisterlijn bellen. Wanneer je pijn hebt of ergens over piekert; op de momenten dat je je alleen voelt of juist blij. De hulp is vrijblijvend en anoniem. In Breda kun je bellen naar het nummer: 076 - 521 84 50.

Aandacht voor jonge mantelzorgers

Ook op kinderen kan de druk in deze tijd extra toenemen. Dit geldt nog meer voor kinderen die opgroeien in een gezin met extra zorg, zoals een ouder, broer of zus met een ziekte, beperking of verslaving.

Heb je een kind dat opgroeit in een gezin met extra zorg? Dan kan jouw kind bij StiB terecht. Het is mogelijk om te (beeld)bellen of te mailen om even het verhaal te vertellen en gehoord te worden. Vaak maakt dat al veel verschil. Daarnaast is er een app-groep waarin jonge mantelzorgers elkaar ontmoeten en tips en ervaringen delen. Ouders of kinderen kunnen hiervoor contact opnemen met Saskia Wagenmakers. Stuur een e-mail naar s.wagenmakers@stib-breda.nl of een berichtje naar 06 55 01 08 10.

Heeft deze informatie je geholpen?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback
Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap