menu

Vrijwilligersvacatures

Ga jij met Robin op stap?

Vacaturenummer 70
Aantal uren per week 1 - 3
Locatie Breda-Noord
Aandachtsgebied GGZ
Contactpersoon Tessel van der Grijspaarde
helena-lopes-e3OUQGT9bWU-unsplash

De 21-jarige Robin* zoekt iemand om mee op pad te gaan. Robin is heel enthousiast, praat makkelijk en gaat graag naar buiten. Helaas lukt hem dit niet alleen. Hij heeft door niet-aangeboren hersenletsel (NAH) moeite om zich te concentreren. De drukte buiten leidt hem zo af dat hij bijvoorbeeld niet op het verkeer let. Daarom wil hij graag samen met jou op pad.

Wat ga je doen?
Eens in de week (of eens in de 2 weken, dat spreken jullie onderling af) ga je bij Robin langs. Hij wil graag wandelen of andere dingen buiten de deur doen. Nu gaan zijn ouders vaak mee. Maar Robin wil graag met een leeftijdsgenoot op pad. Ook voor zijn ouders is het fijn als jij er bent. Ze zijn veel bezig met de zorg voor hun zoon. Door jouw komst hebben ze zelf ook tijd om leuke dingen te doen.

Wie ben jij?
Robin is op zoek naar iemand van ongeveer zijn eigen leeftijd. Hij houdt van muziek maken, maar wil verder vooral dingen ondernemen die andere jongens van zijn leeftijd ook doen. Je neemt initiatief en bent in staat Robin te begeleiden wanneer dat nodig is. Als je ervaring hebt met autisme is dat helemaal mooi!

Wat bieden wij?
Je geeft zowel Robin als zijn ouders een fijne tijd. Want doordat jij er bent, hebben zijn ouders tijd voor ontspanning. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij StiB. Lees hier hun verhalen.

Wij waarderen onze vrijwilligers!
StiB biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten.

Ben jij enthousiast?
En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op en kijken we of jullie bij elkaar passen.

* Robin is niet zijn echte naam.

StiB geeft informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Wanneer mensen in de omgeving niet kunnen helpen, ondersteunen vrijwilligers van StiB.

Terug naar vacatureoverzicht

Meer informatie of interesse? Laat hier je gegevens achter.

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap