Wij gebruiken cookies . Akkoord
menu

Geldzaken

Lees voor

Niet alleen de zorg zelf, maar ook mantelzorg kost geld. Denk aan verminderde inkomsten en extra uitgaven, zoals telefoon- of reiskosten. Voor je naaste zijn er een aantal regelingen waar je mee te maken krijgt, zoals de eigen bijdrage voor de Wmo.

Mantelzorgwaardering
De mantelzorgwaardering is een van de manieren van de gemeente Breda om mantelzorgers te ondersteunen en bedanken. StiB verzorgt vanaf 1 oktober deze mantelzorgwaardering namens de gemeente.

Zorgkosten aftrekbaar?
Wie veel zorgkosten heeft, kan deze mogelijk aftrekken van de belasting. Daarvoor is het wel nodig om aangifte te doen. Lees op de website van Mezzo welke kosten je kunt aftrekken.

Zorgverzekering: ook voor mantelzorgers
Iedereen in Nederland heeft verplicht een zorgverzekering. Dat je als mantelzorger daar mogelijk ook wat aan hebt, is minder bekend. Daarom is het goed om te weten, welke zorgverzekeraars mantelzorgvergoedingen bieden.

Vind je deze informatie nuttig?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback

Geldzaken

Op welke vergoedingen je een beroep kunt doen, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Een helder overzicht van vergoedingen van Mezzo kan je hierbij op weg helpen.

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap