Wij gebruiken cookies. Akkoord
menu

Geldzaken

Lees voor

Mantelzorgvergoeding
Ziek zijn kost geld. Voor een zieke zorgen ook. Misschien maak je extra kosten, bijvoorbeeld voor de zorg of vervoer? Of ben je minder gaan werken? Een (landelijke) mantelzorgvergoeding bestaat niet. Wel bestaan er enkele regelingen om sommige kosten te vergoeden. Voor zorg die (mede) gefinancierd wordt vanuit wettelijke regelingen is een indicatie nodig.

Zorgtoeslag
Zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten van je zorgverzekering. Of je zorgtoeslag krijgt en hoe hoog dit is, hangt af van je inkomen en een aantal andere voorwaarden.

Aftrekbare zorgkosten
Wie veel zorgkosten heeft, kan deze mogelijk aftrekken bij de belastingaangifte. De Belastingdienst helpt je hiermee op weg.

Vergoeding van je zorgverzekeraar
Veel zorgverzekeraars bieden vergoedingen aan mantelzorgers als je aanvullend verzekerd bent. Hier zie je een overzicht van mantelzorgvergoedingen van verschillende zorgverzekeraars.

Vind je deze informatie nuttig?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback

Wmo

Wmo betekent Wet maatschappelijke ondersteuning. Deze wet is voor mensen die hulp en ondersteuning nodig hebben om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Meer informatie

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap