menu menu

Vrijwilligersvacatures

Gezocht: Vrijwillig Razende Reporter

Vacaturenummer 117
Aantal uren per week 1 - 2
Locatie Breda
Contactpersoon Mariska van Dijk
interviewplaatje

StiB zoekt een razende reporter om mooie verhalen uit Breda te verzamelen. Je gaat langs bij mantelzorgers en vrijwilligers voor verhalen en maakt hierbij foto’s. Deze interviews gaan over hoe zij mantelzorg (of het vrijwilligerswerk) ervaren en hoe StiB ze daarbij ondersteunt. Mensen zijn meestal niet gewend om geïnterviewd te worden. Het gesprek met jou is een moment waarop zij hun verhaal kunnen doen en dat vinden ze vaak fijn. De verhalen worden gedeeld via de website en social media van StiB. Ook benutten we de verhalen voor folders en andere communicatie uitingen. Het is een leuke functie waarbij je veel nieuwe mensen ontmoet en bijzondere verhalen hoort.

Wat ga je doen?
Hoe vaak je een interview af kunt nemen is in overleg met jou. Je maakt een afspraak met een mantelzorger of vrijwilliger en gaat in gesprek over zijn of haar ervaringen. Hier maak je een artikel van dat wij kunnen publiceren. Je overlegt met de geïnterviewde of deze zich kan vinden in de inhoud van de tekst en de foto. Je past op zijn of haar verzoek de tekst of foto aan. Als je de tekst en foto bij ons oplevert, redigeert de communicatieadviseur van StiB je tekst. Deze versie krijg je terug, zo leer je je teksten te verbeteren. Wij plaatsen de tekst en foto’s onder vermelding van jouw naam.

Wie ben jij?
Je bent nieuwsgierig en oprecht geïnteresseerd in andere mensen. Je gaat zorgvuldig om met de informatie die je krijgt. De verhalen zijn soms heftig, maar jij kan tegen een stootje. Je hebt een vlotte pen en kan schrijven voor (online) media. Je schrijft in actieve vorm en op B1-niveau. Je kunt portretfoto’s maken met een camera of een telefoon met goede camera. Je bent zelfstandig en flexibel.

Wat bieden wij?
Wij waarderen onze vrijwilligers! StiB biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Je wordt begeleid door een communicatieadviseur. Bij haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma’s of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten.

Terug naar vacatureoverzicht

Meer informatie of interesse? Laat hier je gegevens achter.

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap