menu menu

Vrijwilligersvacatures

Help jij Paul om de verhuizing in goede banen te leiden?

Vacaturenummer 82
Aantal uren per week 2 - 4
Locatie IJpelaar, Breda
Aandachtsgebied Dementie, Chronisch zieken
Contactpersoon Petra van der Beek
Partners_Mz_660 (30)

Paul zorgt voor zijn vrouw met dementie. Zijn vrouw staat op de wachtlijst van woonzorgcentrum De IJpelaar. Ze gaat verhuizen omdat thuis wonen niet meer gaat. De laatste periode thuis en de verhuizing kunnen zwaar zijn. Hierin kun jij een steentje bijdragen! Naast de vrouw van Paul staan er anderen op de wachtlijst voor De IJpelaar. Het gaat om mensen met dementie of een chronische ziekte. Zij kunnen jouw hulp goed gebruiken. Daarom zijn we op zoek naar jou.

Wat ga je doen?
Je komt regelmatig bij de mantelzorger en zijn/haar familielid op bezoek. Je helpt met het regelwerk en het verhuistraject. Samen vul je met de mantelzorger een werkboek in. De mantelzorger weet zo welke dingen er nog geregeld moeten worden.

  • Merk je dat de mantelzorger overbelast is? Dan bespreek je dit in je team. Samen kijken jullie naar oplossingen.
  • Na de verhuizing help je de mantelzorger in de nieuwe situatie: hoe kan de mantelzorger zijn of haar rol nu zo goed mogelijk vervullen?
  • Na dit traject neem je afscheid van elkaar. Jij bepaalt of je weer open staat voor het begeleiden van een andere mantelzorger.

Wie ben jij?
Je wilt mantelzorgers helpen en tijdelijk (enkele maanden) begeleiden. Je bent actief, krachtig en houdt ervan om dingen te regelen en oplossingen te zoeken. Ook kun je goed samenwerken. Bijvoorbeeld met de zorg- en hulpverleners die bij de mensen thuis komen. Daarnaast vind je het leuk om nieuwe dingen te leren. Bijvoorbeeld over het verhuistraject naar De IJpelaar, regelingen of de aandoening van de hulpvrager.

Wat bieden wij?
Je helpt de mantelzorger en zijn of haar familielid. Je werkt hierin samen met een team dat bestaat uit een coördinator van StiB en een paar andere vrijwilligers.
Je zult zien dat het werk je een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij StiB. Lees hier hun verhalen.

StiB biedt daarnaast een begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een onkostenvergoeding en een WA-verzekering.

Ben jij enthousiast?
En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

StiB is het kenniscentrum voor mantelzorg in Breda. Iedereen die te maken heeft met mantelzorg kan bij StiB terecht voor informatie, advies en ondersteuning op maat. StiB is onderdeel van Zorg voor Elkaar Breda.

De IJpelaar is een woonzorgcentrum van Thebe aan de zuidkant van Breda. De IJpelaar zet zich in om de bewoners dagelijks te ondersteunen op het gebied van verzorging, verpleging en begeleiding.

Terug naar vacatureoverzicht

Meer informatie of interesse? Laat hier je gegevens achter.

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap