menu menu

Vrijwilligersvacatures

Help jij Sander om leuke nieuwe vrienden te maken?

Vacaturenummer 109
Aantal uren per week 2 - 4
Locatie Breda Zuidoost
Aandachtsgebied Chronisch zieken
Contactpersoon Saskia Wagenmakers
Fun-Things-To-Do-With-Friends-for-Teenagers

Sander* is een lieve en vrolijke jongen (17). Hij houdt van gamen en sporten. Maar hij zou graag wat meer activiteiten willen ondernemen met leeftijdsgenoten. Dit is voor hem lastig vanwege zijn beperking, het syndroom van down. Ook wat werkervaring opdoen zou hij leuk vinden. Zoals korte snuffelstages, flyers uitdelen bij een buurtcentrum of koffie inschenken bij een bejaardentehuis. Dit zou hem heel gelukkig maken. Help jij Sander bij het maken van nieuwe sociale contacten?

Wat ga je doen?
Eens per week ga je op de woensdagmiddag bij Sander langs. Samen gaan jullie er gezellig samen op uit. Jullie kunnen een activiteit ondernemen waarbij hij contact kan maken met leeftijdsgenoten. Of misschien heb je contacten of kun je contact leggen met organisaties die Sander een snuffelstage of andere werkervaring kunnen bieden. Zo is Sander lekker bezig en krijgt hij meer zelfvertrouwen.

Wie ben jij?
Sander zoekt een gezellig maatje (M/V) van rond zijn leeftijd. Iemand die geduldig is, een aanpakker is en initiatief toont. Het zou fijn zijn als je Sander de structuur en begeleiding kan geven die hij nodig heeft. Daarnaast is het natuurlijk fijn dat je rekening houdt met zijn beperking en weet hoe je hiermee om moet gaan.

Wat bieden wij?
Je geeft zowel Sander als zijn gezin een fijne tijd. Want doordat jij er bent, heeft ook zijn moeder ook even tijd voor zichzelf en haar andere kinderen. En rust van haar mantelzorgtaken. Daarnaast is het fijn voor Sander dat hij een nieuw sociaal contact heeft. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij StiB.

Lees hier hun verhalen.

Wij waarderen onze vrijwilligers!
StiB biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten.

Ben jij enthousiast?
En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op en kijken we of jullie bij elkaar passen.

*Sander is niet zijn echte naam.

StiB geeft informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Wanneer mensen in de omgeving niet kunnen helpen, ondersteunen vrijwilligers van StiB.

Terug naar vacatureoverzicht

Meer informatie of interesse? Laat hier je gegevens achter.

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap