menu menu

Inspiratiedag voor vrijwilligers

Lees voor

Leuk dat je interesse hebt in de inspiratiedag op 21 september!

Contact en workshops
Vrijwilligerswerk, het is soms net Goede Tijden, Slechte Tijden. Tijdens deze inspiratiedag komt het lief en leef van vrijwilligerswerk aan bod. Er is volop gelegenheid tot onderling contact en het uitwisselen van ervaringen. We hebben natuurlijk weer leuke workshops. Net waar je zin in hebt of wat bij je past. En als je later wilt komen of eerder weg wilt, is dat ook geen probleem.

Lekkere maaltijd
Daarnaast hebben we natuurlijk ook een lekkere maaltijd geregeld. Door Piet Kookt. Vrijwilligers die al wat jaren mee gaan, kennen hem! Dat zal zeker een feestje worden op 21 september! Wil je geen workshop volgen, maar wel bij het eten zijn, kan dat ook.

Praktische informatie

Waar?
De Teruggave, Gasthuisvelden 11, Breda.

Op het parkeerterrein en in de directe omgeving van de Teruggave is het betaald parkeren. Een dagkaart kost €4,-. Je kunt gratis parkeren op de Weerijssingel en aan de Vincent van Goghstraat.

Tijd?
Vanaf 14.45 ontvangen we je graag, de opening is om 15.00.

Er zijn 3 workshopsrondes:

  • 15.15 tot 16.00 uur
  • 16.15 tot 17.00 uur
  • 18.30 tot 19.15 uur

Van 17.30 tot 18.30 staat er een lekkere maaltijd klaar.

Uit welke workshops kun je kiezen?
1. De Kracht van Kwetsbaarheid (alleen ronde 1&2), door Dames die Raken
Carla en Dieuwke zijn Dames die Raken. Beiden hebben ervaring met psychische kwetsbaarheid en theater. Zij zetten deze ervaringen in om stigma bespreekbaar te maken. Tijdens deze workshops zullen zij verschillende scènes laten zien. Deze scènes zijn soms schurend of ontroerend, dan weer humoristisch of informatief. Na deze scènes ga je met elkaar in gesprek over wat dit voor jou en jouw vrijwilligerswerk betekent.

2. Reanimatie en AED, door ‘Veilig in zee met MDT’
Als vrijwilliger ben je vaak alleen bij mensen thuis. Er bestaat altijd een kans dat er iets ernstigs gebeurt en er misschien zelfs gereanimeerd moet worden. In deze workshop leer je door een leuke combinatie van theorie en praktijk hoe je kunt handelen. We oefenen het reanimeren en het aanleggen van een AED.

3. Rolstoel en transfer
Het begeleiden van mensen van stoel of bank in rolstoel en andersom (transfer maken) vraagt een zorgvuldige aanpak. Voor de persoon zelf, maar ook zeker voor je eigen gezondheid. Het rijden met een rolstoel is ook een ‘vak apart’ en kan best gevaarlijk zijn als je niet weet wat je moet doen. In deze workshop krijg je een hele hoop handige tips én wordt er in een parcours daadwerkelijk geoefend! Op naar de rolstoelenrace dus 😉!

4. Rondom het levenseinde, door Carolien van Gestel
Als vrijwilliger heb je vaak te maken met de oudere medemens. Het is niet ongebruikelijk dat degene die jij bezoekt lichamelijk achteruit gaat. Uiteindelijk komt het sterven dichterbij. Wat doet dat met jou als vrijwilliger? Op welke manier kun je jouw cliënt in deze periode bijstaan? Hoe ga je om met emoties als verdriet en onmacht van de mantelzorger? Maar ook: wat is het verschil tussen de palliatieve en de terminale fase? Al deze vragen komen aan bod in deze workshop. We gaan met elkaar in gesprek, maar ook aan de slag. Ben je op zoek naar een stukje diepgang mét een dosis luchtigheid? Wees erbij!

5. Je bent niet alleen-café
Je bent als vrijwilliger niet alleen. Er zijn met jou nog 235 andere vrijwilligers bij StiB. In deze workshop ga je met elkaar in gesprek om elkaar beter te leren kennen. Altijd leuk en misschien zelfs wel handig! Je maakt met een groepje een wandeling óf je pakt er lekker een gezelschapspelletje bij. Alles mag in deze workshop!

Aanmelden inspiratiedag voor vrijwilligers
Heeft deze informatie je geholpen?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback
Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap