menu

Vacatures

Interesse in architectuur en gebouwen?

Vacaturenummer 64
Aantal uren per week 1 - 2
Locatie Noord-Breda
Aandachtsgebied Dementie
Contactpersoon Veronique Zoontjens

Peter* heeft dementie. Hierdoor is hij vergeetachtig en haalt hij soms dingen door elkaar. Zijn vrouw Corry* zorgt voor hem. Dat doet ze met veel liefde en plezier, maar het vraagt soms ook veel van haar.

Wat ga je doen?

Het zou fijn zijn als er af en toe iemand langskomt die met Peter een kopje koffie drinkt en een praatje maakt. Het zou helemaal mooi zijn als je net als Peter een passie hebt voor (historische) gebouwen en architectuur. Zo heeft Peter iemand met wie hij zijn interesse kan delen. Voor Corry geeft jouw bezoek haar tijd en lucht om even iets voor zichzelf te doen. Dat zou ze heerlijk vinden. Ze kan zich weer opladen en zo goed voor haar man blijven zorgen.

Wie ben jij?

Peter heeft de voorkeur voor een man. Je bent rustig, geduldig en kunt goed luisteren. Door het contact met jou wordt hij actiever en went hij een beetje aan andere mensen. Dat maakt dat hij straks ook makkelijker naar de dagopvang gaat. Jullie maken samen afspraken over de dag en het tijdstip dat je uitkomt. Het zou fijn zijn als je Peter om de week kunt bezoeken.

Wat bieden wij?

Je geeft Peter een fijne tijd en Corry de ruimte en rust om even iets voor zichzelf te doen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij StiB. Lees hier hun verhalen.

Wij waarderen onze vrijwilligers!

StiB biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten.

Ben jij enthousiast?

En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

* Peter en Corry zijn niet de echte namen.

StiB geeft informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Wanneer mensen in de omgeving niet kunnen helpen, ondersteunen vrijwilligers van StiB.

man-1599945_1920
Terug naar vacatureoverzicht

Meer informatie of interesse? Laat hier je gegevens achter.

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap