Vraagbaak

Zelfhulpcursussen

Heeft u andere vragen dan hier vermeld? U kunt altijd een e-mail sturen naar vraagbaak@stib-breda.nl. Op dinsdag, woensdag en vrijdag kunt u ook telefonisch contact opnemen met Pauline van der Stoel van de Vraagbaak via 076-750 32 00. Of stel uw vraag tijdens het inloopspreekuur dat elke eerste dinsdagmiddag van de maand plaatsvindt bij StiB.

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht.

Aan de slag met mijzelf

StiB biedt verschillende cursussen die u als mantelzorger op weg kunnen helpen, maar u kunt ook zelf aan de slag met het volgen van online cursussen. Klik op de volgende links om met uzelf aan de slag te gaan.

Mantelzorgpower
- Jouw verhaal
- Zorgen voor balans
- Tijd voor jezelf
- Grenzen stellen en hulp vragen
- Omgaan met veranderingen

Gezond zorgen
De zelfhulpmodule is geheel anoniem te volgen. Voor € 7,- maak je een mirro-account aan met één jaar toegang tot de Zelfhulp onderdelen van alle beschikbare modules
- Op een goede manier voor jezelf zorgen als mantelzorger


Aan de slag op het werk

StiB biedt verschillende cursussen die u als mantelzorger op weg kunnen helpen, maar u kunt ook zelf aan de slag met het volgen van online cursussen. Klik op de volgende links om op het werk aan de slag te gaan.

Mantelzorgpower
- Wettelijke regelingen
- Maatwerkoplossingen
- Gesprek met je leidinggevende
- Gesprek met het team
- Kennis en ervaring delen

Academisch Medisch Centrum
- Stress verminderen voor werkende mantelzorger

Aan de slag thuis

StiB biedt verschillende cursussen die u als mantelzorger op weg kunnen helpen, maar u kunt ook zelf aan de slag met het volgen van online cursussen. Klik op de volgende links om met uw thuissituatie aan de slag te gaan.

Mantelzorgpower
- Zorg regelen
- Zorg delen
- Even vrijaf
- Geldzaken
- Wonen

Aan de slag met dementie

StiB biedt verschillende cursussen die u als mantelzorger op weg kunnen helpen, maar u kunt ook zelf aan de slag met het volgen van online cursussen. Klik op de volgende links om met het ziektebeeld dementie aan de slag te gaan.

Dementie online
- Omgaan met dementie en anders leren denken

Alzheimer Experience
- Ervaar hoe het leven is met dementie

Dementiegame van Sevagram
- Inlevingsvermogen vergroten

Disclaimer Design door BuroPARK