menu

Mantelzorgers Breda zeer tevreden met waardering gemeente

Lees voor

Mantelzorgers in Breda geven de mantelzorgwaardering gemiddeld een rapportcijfer van 8,4. Van het grootste deel van de mantelzorgers mag de huidige waardering blijven. Een aanzienlijk deel van de mantelzorgers ziet het als een blijk van waardering door de gemeente Breda. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek dat StiB uit heeft laten voeren onder 1460 mantelzorgers in Breda.

Ongeveer een kwart van de mantelzorgers geeft aan dat een hoger bedrag gewenst is en onderbouwt waarom dit gerechtvaardigd is: de waardering staat niet in verhouding tot het werk dat mantelzorgers doen en de kosten die zij maken. Een deel van de mantelzorgers heeft in plaats van de VVV cadeaukaart liever een geldbedrag op de rekening of een andere cadeaukaart. Mantelzorgers die de waardering niet hebben aangevraagd, voldeden niet aan de gestelde criteria, waren onbekend met de regeling, zijn vergeten deze aan te vragen of kampten met tijdgebrek.

De mantelzorgwaardering Breda
De afgelopen jaren bestaat de mantelzorgwaardering uit een VVV cadeaukaart van 75 euro. De mantelzorgwaardering is een van de manieren om mantelzorgers in Breda te waarderen. StiB, partner in Zorg voor elkaar Breda, verzorgt sinds 2015 de mantelzorgwaardering en aanvragen tot extra ondersteuning van mantelzorgers. Het onderzoek naar de mantelzorgwaardering heeft als doel te achterhalen of de huidige waardering als zodanig wordt ervaren en / of andere vormen van waardering op prijs worden gesteld. Op basis van de bevindingen in het onderzoek gaat StiB de procedure rond de aanvraag verbeteren.

De campagne rond de waardering 2019 vindt plaats van 1 oktober tot en met 30 november.

Terug naar bibliotheek
Heeft deze informatie je geholpen?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback
Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap