menu menu

Vrijwilligersvacatures

Nieuwe wegen ontdekken met oud-vrachtwagenchauffeur Frank

Vacaturenummer 122
Aantal uren per week 1,5 - 2
Locatie Teteringen
Aandachtsgebied Dementie
Contactpersoon Veronique Zoontjes
seb-creativo-3jG-UM8IZ40-unsplash

De 74 jarige Frank* is een gepensioneerd internationaal vrachtwagenchauffeur. Hij heeft hier veel herinneringen aan en praat hier graag over. Frank heeft een lichte vorm van dementie. Hij beseft dat heel goed en is hier open over. Hij was altijd heel actief maar uit zichzelf lukt dit niet meer. Dat vindt hij moeilijk om te accepteren. Fietsen lukt helaas ook niet meer. Frank heeft veel gevoel voor humor. Zijn denken is vertraagd. Hij kan zich goed uitdrukken als je hem de tijd geeft.

Wat ga je doen?
Om de week spreek je met Frank af. Samen met hem kijk je wanneer het uitkomt. Hij wil graag sporten bij een sportschool. Misschien kan dat met jou? Zo kan hij op een ongedwongen manier actief zijn en met jou in gesprek gaan. Hij houdt ook van wandelen en loopt dan met een stok of rollator. Hij vindt het leuk om na de wandeling nog een afsluitend drankje te doen. Hij haalt ook graag herinneringen op aan zijn ritten in het buitenland. Hij heeft mooie foto’s gemaakt van België, Nederland en Luxemburg die hij je graag laat zien op een regenachtige dag. Of misschien kun je samen filmpjes bekijken van de landen waar hij gereden heeft. Het zal je verrassen hoe goed Frank daar het wegennet kent.

Wie ben jij?
Jij bent een geduldig en positief ingesteld mens. Je vindt het leuk om naar Frank te luisteren en jij hebt er begrip voor als hij ergens niet op kan komen.

Wat bieden wij?
Je geeft Frank en zijn echtgenote een fijne tijd. Want doordat jij er bent, heeft zij ook even wat rust en afleiding van de mantelzorgtaken. Ze gunt Frank gezelschap voor zichzelf. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij StiB.

Wij waarderen onze vrijwilligers!
StiB biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten.

Ben jij enthousiast?
En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op en kijken we of jullie bij elkaar passen.

*Frank is niet zijn echte naam.

Terug naar vacatureoverzicht

Meer informatie of interesse? Laat hier je gegevens achter.

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap