Nieuws

1 maart: netwerkbijeenkomst jonge mantelzorgers voor professionals

29 januari 2018

Op 1 maart 2018 organiseert BRIZ in samenwerking met StiB e.a. een netwerkbijeenkomst over jonge mantelzorgers. Professionals leren tijdens de bijeenkomst jonge mantelzorgers herkennen, erkennen en helpen.Deelname is gratis. Aanmelden kan tot 22 februari via info@briz.nl o.v.v. naam, organisatie, functie en telefoonnummer.

1 op de 4 jongeren groeit op met een broer, zus, ouder of ander familielid die zorg nodig heeft. In Noord-Brabant gaat het om ongeveer 100.000 jongeren die thuis dingen doen die niet bij hun leeftijd en ontwikkeling passen. Jonge mantelzorgers zijn beperkt in beeld. Gemeenten hebben nu de verantwoordelijkheid om de ondersteuning voor jonge mantelzorgers in hun beleid op te nemen.

Hoe is of wordt jouw rol als professional nu? Hoe bereik je jonge mantelzorgers? Hoe kun je ondersteuning inzetten? Met elkaar kunnen we méér betekenen voor deze jongeren. Daarom organiseert de BRIZ een netwerkbijeenkomst in deze regio waarin je jonge mantelzorgers leert herkennen (signaleren), erkennen (begrijpen) en helpen (beleidsaanpassingen). Ze verdienen onze aandacht en steun.

Programma
13.30 u Ontvangst
14.00 u Welkom en opening
14.10 u Jonge Mantelzorgers in Brabant
Presentatie onderzoeksresultaten door drs. W. Jeeninga, epidemioloog GGD Hart voor Brabant
14.30 u In gesprek met jonge mantelzorgers
15.15 u PAUZE
15.30 u Hoe kun jij jonge mantelzorgers ondersteunen?
De do’s en don’ts door Theatergroep TheDucater
16.30 u Inspiratieronde
Inzichten, verbindingen en good practices
17.00 u Afronding en sluiting

ga terug naar nieuwsoverzicht
Netwerkbijeenkomst BRIZ_3
Disclaimer Design door BuroPARK