Nieuws

Goede voornemens?

29 december 2016

Steunpunt informele zorg Breda is op zoek naar vrijwilligers. Mensen die graag een ander helpen, een nuttige invulling zoeken van hun vrije tijd of werkervaring willen opdoen. Mensen die graag het verschil maken voor een ander. Vrijwilligers bij StiB ondersteunen mantelzorgers, zodat zij de zorg thuis langer volhouden. Word jij in 2017 vrijwilliger bij StiB? Een paar uur van jouw tijd maakt voor een mantelzorger een wereld van verschil! Kijk hier voor meer informatie.

Veel mensen zorgen langdurig voor een ander. Dat heet mantelzorg. Voor mantelzorg kies je vaak niet. Het overkomt je, omdat je een band met iemand hebt. Mantelzorg kan een zware belasting zijn. Zorgvrijwilligers van StiB nemen tijdelijk de zorg thuis over, zodat de mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft.

Wat doet een vrijwilliger bij StiB?
Een vrijwilliger doet bijvoorbeeld boodschappen met een oudere die dat niet alleen kan, luistert naar het verhaal van iemand die langdurig ziek is, kijkt foto’s met iemand met dementie. Een vrijwilliger pakt een terrasje met een jongere met psychische problemen of ondersteunt iemand in de laatste levensfase. Peter (65) bezoekt zieke ouderen: “Het geeft me voldoening. Ik hoop het nog jaren te doen.” Dini (63) bezoekt mensen met dementie: “Als ik er ben, hoeft de mantelzorger zich even geen zorgen te maken.” Brigit (20) is maatje van een jonge vrouw met autisme: “Als maatje kun je veel voor iemand betekenen. Het doet diegene goed.” Kortom: Het vrijwilligerswerk bij StiB biedt voor elk wat wils.

Meer informatie & aanmelden
Mensen die interesse hebben in vrijwilligerswerk bij StiB, kunnen contact opnemen voor een vrijblijvend gesprek via 076 750 32 00 of info@stib-breda.nl.

ga terug naar nieuwsoverzicht
Dinie bezoekt mensen met dementie
Disclaimer Design door BuroPARK