Nieuws

Nieuwe activiteiten voor jongeren met psychische problemen

08 juni 2017

Jongeren met psychische problemen vinden het soms lastig om nieuwe contacten aan te gaan of vriendschappen op te bouwen. Terwijl dat kan helpen om zelfvertrouwen te vergroten en hun sociale netwerk uit te breiden. Daarom start StiB vanaf juni twee nieuwe activiteiten, speciaal voor jongeren van 16 tot 25 jaar met psychische problematiek: één keer per maand bowlen of poolen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@stib-breda.nl of 076 750 32 00.

Bowlen of poolen
Vanaf juni biedt StiB twee nieuwe mogelijkheden: poolen op vrijdagavond en bowlen op zondagmiddag. De activiteiten worden begeleid door twee jonge, enthousiaste vrijwilligers. De kosten van de activiteit verdelen de deelnemers onder elkaar. Dit bedraagt ongeveer € 5,- tot 10,- p.p. per keer. De activiteiten vinden plaats in het centrum van Breda. Er wordt verwacht dat de jongeren hier zelfstandig naar toe kunnen komen. Het poolen is volgende keer op vrijdag 7 juli (20.00 - 21.00 uur). Het bowlen is volgende keer op zondag 9 juli (15.00 - 16.00 uur). De jongeren komen elke maand bij elkaar.

Waarom een activiteitenkring?
Jongeren met psychische problemen hebben soms weinig contact met anderen. Deelname aan een activiteit is een eerste stap in het aangaan van nieuwe contacten met leeftijdsgenoten. Het contact met de andere jongeren binnen de kring, kan meer zelfvertrouwen geven. Zo leren ze hoe leuk het kan zijn om meer met anderen te ondernemen.

ga terug naar nieuwsoverzicht
bowlen vriendendienst
Disclaimer Design door BuroPARK