Nieuws

Samenwerking logeeropvang

24 mei 2016

In de regio Breda is een toenemende vraag naar logeer- en pleegzorggezinnen voor kinderen, (jong)volwassenen en ouderen met een (verstandelijke) beperking of chronische ziekte. Om hen een warme en liefdevolle plek te bieden, zijn meer logeergezinnen nodig. Om die reden slaan Prisma en Surplus, HOOM en Steunpunt informele zorg Breda (StiB) de handen inéén.

Logeeropvang biedt uitkomst in situaties waar iemand met een (verstandelijke) beperking of chronische ziekte gebaat is bij een regelmatige ‘rustperiode’. Binnen het logeergezin kan de logé een dag, weekend of vakantieperiode verblijven. Op die manier kan iedereen weer even op adem komen.

Logeergezinnen zijn gewaardeerde, onmisbare vrijwilligers die de zorg en ondersteuning aan iemand met een (verstandelijke) beperking of chronische ziekte even overnemen. Het gezin zet letterlijk en figuurlijk hun huis en hart open voor deze kinderen, (jong)volwassenen of ouderen. Zij betekenen veel voor de zorgvrager en zijn omgeving.

In principe kan iedereen vanaf 21 jaar logeerouder worden. Ongeacht de gezinssamenstelling, culturele achtergrond of burgerlijke staat. Ook maakt het niet uit of iemand arm of rijk, jong of oud is. Het gaat er om dat ze een warm en veilig thuis kunnen bieden. En de zorg geven die de logé nodig heeft.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over gastopvang door vrijwilligers? Neem dan contact op met Karen van der Vorst via info@stib-breda.nl of 076- 750 32 00.

ga terug naar nieuwsoverzicht
MZ Familie Hermsen en Oosterbaan (netwerk) webversie FOTOGRAAF THEO SCHOLTEN
Disclaimer Design door BuroPARK