Nieuws

Themabijeenkomst ‘Samen sterk’

22 februari 2018

Voor naasten van mensen met psychische problematiek

De zorg voor iemand met psychische problematiek kan veel invloed hebben op het leven van mantelzorgers. Het kan lastig zijn om grip te krijgen op de situatie. Als mantelzorger kun je je soms overbelast of eenzaam voelen. Het inroepen van hulp kan dan helpen om de zorg vol te houden. Speciaal voor naasten van mensen met psychische problematiek is er de bijeenkomst ‘Samen sterk’ over het organiseren van hulptroepen. Mantelzorgers zijn welkom op vrijdag 9 maart van 14:00 – 16:00 uur, op Heerbaan 100. Aanmelden kan via info@stib-breda.nl of 076 750 32 00. Deelname is gratis.

Veel mantelzorgers zijn zo gewend om alleen te zorgen dat ze er niet aan denken om hulp te vragen. Het kan ook zijn dat zij niet weten wie zij kunnen benaderen of anderen niet willen belasten. Terwijl het inroepen van hulp mantelzorgers juist kan helpen.

In de bijeenkomst ‘Samen sterk’ gaan we het netwerk van mantelzorgers in kaart brengen. De eigen sociale contacten, maar ook de organisaties die zij kunnen inschakelen. Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen met elkaar en zo de krachten te bundelen. Mantelzorgers die hun eigen netwerk in kaart willen brengen én anderemensen willen ontmoeten die ook zorgen voor iemand met psychische problematiek, zijn van harte welkom.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door StiB in samenwerking met de Landelijke stichting familievertrouwenspersonen (LSFVP).

ga terug naar nieuwsoverzicht
Beeld_9-rgb oude heer met jongedame
Disclaimer Design door BuroPARK