Wij gebruiken cookies. Akkoord
menu

Over StiB

Lees voor

Steunpunt informele zorg Breda (StiB) is het kenniscentrum voor mantelzorg in Breda. Iedereen die te maken heeft met mantelzorg, kan bij StiB terecht voor gratis informatie, advies en ondersteuning op maat. StiB is er voor alle mantelzorgers in Breda, Bavel, Ulvenhout, Teteringen en Prinsenbeek.

StiB helpt mantelzorgers hun hulptroepen te organiseren. Als er niemand in de omgeving is, kunnen vrijwilligers van StiB ondersteuning bieden bij zorg thuis. De vrijwilliger neemt dan tijdelijk de zorgtaken over, zodat de mantelzorger de batterij weer even kan opladen. Dit is een vorm van respijtzorg. StiB kan je helpen de juiste weg te vinden in wet- en regelgeving. Maar we zijn er ook als je de zorg beter wilt organiseren of je eigen grenzen als mantelzorger wilt leren bewaken. Waar jij behoefte aan hebt, is vaak afhankelijk van je persoonlijke situatie en de ziekte van de persoon voor wie je zorgt.

ANBI

StiB is een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Donateurs van een ANBI mogen hun giften onder voorwaarden aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Lees meer over de belastingvoordelen die een ANBI heeft voor donateurs en de voorwaarden.

Vind je deze informatie nuttig?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback

Ondersteuning mantelzorgers van groot belang

Mensen blijven steeds langer thuis wonen. Mantelzorgers vervullen een belangrijke rol in die zorg thuis. Niemand kent de zorgvrager vaak beter en kan dus inschatten waar behoefte aan is. Mantelzorg, daar kies je niet voor. Het overkomt je. Wat begint met een uurtje zorgen per week, kan soms uitlopen op dag en nacht klaar staan voor de ander. Dan kan mantelzorg een zware belasting worden.

Mantelzorgers in Breda staan er gelukkig niet alleen voor. Met het aanbod van StiB proberen we mantelzorgers zo goed mogelijk op maat te ondersteunen.

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap