Wij gebruiken cookies. Akkoord
menu

Netwerkcoaching

Lees voor

Veel mantelzorgers zijn zo gewend om alleen te zorgen, dat ze er niet aan denken om hierbij hulp te vragen. Of ze willen anderen er niet mee belasten. Terwijl het inroepen van hulp mantelzorgers juist kan helpen de zorg langer vol te houden.

De netwerkcoach

De netwerkcoach helpt je als je het moeilijk vindt je netwerk in te zetten. De netwerkcoach helpt om je eigen netwerk in kaart te brengen en stap voor stap hulptroepen te organiseren. Het kan hierbij ook gaan om het netwerk van degene voor wie je zorgt, zodat jij als mantelzorger minder belast wordt. Of om mensen met psychische problematiek, waarvan het netwerk zeer beperkt is en die daardoor in sociaal isolement zijn geraakt.

Lees het verhaal van Eric, die gebruikmaakt van een netwerkcoach

Netwerkgesprekken

Een netwerkgesprek kan helpen om de zorgtaken te organiseren. Dit gesprek met familieleden en andere goede bekenden uit het netwerk, wordt begeleid door een netwerkcoach. Centraal in het gesprek staat wie welke taken het beste kan uitvoeren en hoe de zorg het meest efficiƫnt georganiseerd kan worden. Daarnaast krijg je uitleg over het ziektebeeld. We kijken niet alleen naar de mensen die op dit moment de zorg verlenen, maar ook of er nog andere mensen in het netwerk zijn die kunnen helpen. Indien nodig, kan tijdelijk een zorgvrijwilliger ingezet worden.

Wil je meer informatie over zorg delen, kijk dan eens in het dossier Samen zorgen of neem contact op met StiB.

Fotograaf: Joost van Velsen

Vind je deze informatie nuttig?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback
Joyce

Wil je meer informatie of heb je een vraag over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail naar:

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap