Wij gebruiken cookies. Akkoord
menu

Vriendendienst

Lees voor

Mantelzorgers van mensen met psychische problematiek houden de zorg soms niet vol, waardoor mensen met psychische problematiek alleen komen te staan. Ook zijn er mensen waarbij helemaal geen mantelzorger in beeld is. Om hen uit het sociale isolement te helpen, biedt de Vriendendienst van StiB maatjescontact, activiteitenkringen en netwerkcoaching.

Maatjescontact

Het maatjesproject is er voor mensen vanaf zestien jaar met psychische problematiek. StiB koppelt een vrijwilliger aan een cliƫnt om er samen op uit te gaan. Dit gebeurt op basis van gemeenschappelijke interesses, zoals wandelen, sporten, of samen koffie drinken. Met de bedoeling dat beiden plezier beleven aan het sociale contact. Om het sociaal isolement te doorbreken, het netwerk te versterken en de zelfredzaamheid te vergroten.

Activiteitenkringen

Mensen met psychische problemen vinden het soms lastig om nieuwe contacten aan te gaan of vriendschappen op te bouwen. Terwijl dat kan helpen om zelfvertrouwen te vergroten en hun sociale netwerk uit te breiden. Deelname aan een activiteitenkring is een eerste stap in het aangaan van nieuwe contacten. Zo leren ze hoe leuk het kan zijn om meer met anderen te ondernemen. Activiteitenkringen zijn bijeenkomsten waarin vrijwilligers samen met mensen met psychische problematiek leuke dingen ondernemen. Bijvoorbeeld samen naar de film of een wandeling maken. Voor jongeren zijn er speciale kringen, bijvoorbeeld poolen of bowlen. Meer info of aanmelden voor de jongerenkringen.

Netwerkcoaching

Om mensen met psychische problematiek uit het sociale isolement te helpen, biedt StiB netwerkcoaching en netwerkgesprekken. Zo leren mensen mensen om hun eigen netwerk in kaart te brengen en stap voor stap hun hulptroepen te organiseren.

Wil je meer informatie of heb je een vraag over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail naar coƶrdinator Tessel van der Grijspaarde: t.van.der.grijspaarde@stib-breda.nl

Vind je deze informatie nuttig?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback
Tessel

Wil je meer informatie of heb je een vraag over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail naar:

Tessel van der Grijspaarde
t.van.der.grijspaarde@stib-breda.nl

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap