Wij gebruiken cookies. Akkoord
menu

Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ)

Lees voor

Zorg je voor een zieke naaste of familielid in de laatste levensfase en merk je dat het (te) zwaar dreigt te worden? Dan kan de inzet van een vrijwilliger verlichting brengen. Daarvoor kan je terecht bij StiB.

Inzet van VPTZ thuis

De Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) van StiB is een groep vrijwilligers die zich inzet voor mensen in de laatste fase van hun leven. Ze zorgen ook voor ondersteuning van de mantelzorgers die hun naaste bijstaan. Deze vrijwilligers zijn hiervoor geschoold volgens de richtlijnen van de landelijke vereniging voor VPTZ. Lees meer over inzet van VPTZ thuis.

Inzet van VPTZ in zorginstellingen

Het is ook mogelijk VPTZ in te zetten binnen zorginstellingen. In zorginstellingen zijn reeds veel betrokken vrijwilligers actief, zoals bij ondersteuning van activiteiten, het winkeltje of pastoraal werk. Binnen deze groep zijn mensen die affiniteit hebben met de palliatieve-terminale fase. Deze vrijwilligers worden door StiB geschoold op het gebied van zingeving en spiritualiteit, gespreksvaardigheden en rouwverwerking. Na afloop ontvangen zij het certificaat van de VPTZ Academie. StiB wil binnen zoveel mogelijk zorginstellingen vrijwilligers scholen en begeleiden. Zo verbeteren we samen de palliatieve zorg in Breda.

Hospice Breda

De vrijwilligers van StiB zijn ook werkzaam in het Hospice Breda. Wil je weten wat het hospice voor je kan betekenen? Kijk op de website van het Hospice Breda.

Meer weten over mantelzorg in de laatste levensfase?

Bekijk dan het dossier over palliatieve of terminale zorg op de website van StiB. Hier vind je tips en informatie over zorgen voor een naaste in de laatste levensfase.

Vind je deze informatie nuttig?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback
StiB_Carolien_01_300x300px

Wil je meer informatie of heb je een vraag over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail naar:

Carolien van Gestel
c.van.gestel@stib-breda.nl

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap