menu
StIB_IndeKeten_web

Professionals

Lees voor

Kenniscentrum voor mantelzorg

StiB is het kenniscentrum voor mantelzorg in Breda. Iedereen die te maken heeft met mantelzorg, kan bij StiB terecht voor gratis informatie, advies en ondersteuning op maat.

Mantelzorg is een taak van ons allemaal. StiB zorgt voor meer aandacht voor mantelzorgers bij huisartsen, thuiszorg en partners van Zorg voor elkaar Breda. Zo zorgen we samen dat alle mantelzorgers in de stad de ondersteuning krijgen die nodig is.

Informele zorg
StiB richt zich op de informele zorg. Dat is zorg die wordt verleend door niet-professionele zorggevers: mantelzorgers of vrijwilligers. Deze vorm is een belangrijke aanvulling op de formele zorg. Uitgangspunten van StiB zijn de behoeften en wensen van de mantelzorger, het wegnemen van belemmeringen en het bieden van ondersteuning op maat.

Diagnose Mantelzorg
StiB maakt zich sterk om mantelzorgers eerder in het zorgproces te bereiken om ze zo beter te begeleiden in het proces. Dit gebeurt onder meer in het project Diagnose Mantelzorg.

Gesprek na Diagnose
Gesprek na Diagnose is een training voor zorgprofessionals in Breda. Als iemand een diagnose krijgt, betekent dat een grote verandering. Niet alleen voor de zieke, maar ook voor de mantelzorger. In het Gesprek na Diagnose kijkt een zorgprofessional samen met de hulpvrager en mantelzorger in een vroeg stadium naar de invloed en gevolgen van de ziekte of aandoening. Zo zijn mensen beter voorbereid op wat gaat komen. Meer informatie of aanmelden.

Heeft deze informatie je geholpen?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback

Zie de mantelzorger

De mantelzorger vervult een belangrijke rol in de zorg. Overbelasting van een mantelzorger kan leiden tot:

  • meer acute crisissituaties in de zorg thuis
  • noodzaak tot versnelde opname van cliĆ«nten
  • meer druk op formele zorg
Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap