Wij gebruiken cookies. Akkoord
menu

Diagnose Mantelzorg

Lees voor

En ineens besef je: 'ik ben mantelzorger!'
Als een naaste een diagnose krijgt, betekent dat -ook voor de omgeving- het begin van een nieuw bestaan. Zonder dat iemand daar voor kiest, krijgt men als het ware de diagnose mantelzorg. Van het ene op het andere moment vervullen mensen nieuwe rollen en taken. Graag willen we mantelzorgers vanaf dat begin beter ondersteunen. Om ervoor te zorgen dat ze ook goed voor zichzelf blijven zorgen. Want alleen dan kunnen mantelzorgers goed voor een ander zorgen. Dat doen we door verschillende projecten, zoals 'Diagnose Mantelzorg'.

Diagnose Mantelzorg
In het project 'Diagnose Mantelzorg' gaan we op zoek naar veelgestelde vragen van mantelzorgers. Aan de hand van focusgroepen achterhalen we waar mantelzorgers tegenaan lopen. Van de antwoorden op deze vragen maken we onder meer korte filmpjes met lokale experts die mantelzorgers op weg kunnen helpen. Die filmpjes met informatie waar mantelzorgers echt iets aan hebben, plaatsen we op deze website en het speciale Youtube-kanaal. Mantelzorgers die minder digitaal vaardig zijn, helpen we op weg met een speciaal boekje. Dit project wordt vanuit het netwerk Zorg voor elkaar Breda en in samenwerking met Amphia Ziekenhuis, de huisartsen en Revant uitgevoerd om op die manier zoveel mogelijk mantelzorgers te bereiken.

Diagnose Mantelzorg is onderdeel van het Actieplan Respijtzorg van Zorg voor elkaar Breda, waar StiB onderdeel van uitmaakt. Doelstelling van dit actieplan is de respijtzorg (vervangende zorg) in Breda te verbeteren. Bewustwording van de rol van mantelzorgers, hun eigen proces van zorg(en) en de noodzaak van het op tijd organiseren van hulptroepen spelen hierbij een belangrijke rol. Ook ontwikkelen we een training voor professionals en vrijwilligers om met mantelzorgers en zorgvragers het goede gesprek te voeren over nu en de toekomst.

Vind je deze informatie nuttig?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback
Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap