Wij gebruiken cookies. Akkoord
menu

Samen zorgen

Lees voor

Veel mantelzorgers zijn het gewend om alleen te zorgen. Je denkt er dan niet aan om hulp te vragen. Ook omdat je anderen niet wilt belasten. Terwijl het inroepen van hulp mantelzorgers juist kan helpen de zorg langer vol te houden.

Durf te vragen

Vele handen maken licht werk. Maar ook meer sociaal contact met mensen om je heen, kan je als mantelzorger helpen. Het loont de moeite de hulptroepen goed te organiseren. Uit de praktijk blijkt dat er vaak meer mensen in de omgeving zijn, dan je denkt. Die mensen willen best helpen, maar vinden het lastig om zich ‘ermee te bemoeien’. Of ze weten niet wat ze precies voor je kunnen betekenen. Het is belangrijk te durven vragen.

Breng je netwerk in kaart

Vind je het lastig om te bepalen waar je hulp bij nodig hebt en wie je daarvoor kunt vragen? Schakel een netwerkcoach in. Een netwerkcoach helpt om je eigen netwerk in kaart te brengen en stap voor stap hulptroepen te organiseren. Het kan hierbij ook gaan om het netwerk van degene voor wie je zorgt, zodat jij als mantelzorger minder belast wordt. Of om mensen met psychische problematiek, waarvan het netwerk zeer beperkt is en die daardoor in sociaal isolement zijn geraakt.

Vind je deze informatie nuttig?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback

Zorg delen kan ook zo

Soms is het delen van zorg met je omgeving niet voldoende. Dan is er meer nodig. Bijvoorbeeld de inzet van een vrijwilliger of zorg door professionals.

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap