menu menu

Respijtwijzer Breda

Seniorentante

Lees voor

Seniorentante biedt ondersteuning thuis, dagbesteding en logeeropvang in hartje Breda.

Dagopvang
In een gezellig verblijf, omringd door de prachtige tuin van de Stichting PiusX (Bosschtraat), verzorgt Seniorentante middagen (dagdelen) voor senioren. Bij voldoende aanmeldingen worden verschillende groepen samengesteld, zoals de filmclub, de kaartclub, de leesclub, de knutselclub of de wandelclub.

Ondersteuning thuis
Seniorentante ondersteunt bij de zelfredzaamheid en het sociaal functioneren van hulpbehoevende senioren. Ze biedt een helpende hand en leert hen met behulp van oefeningen en hulpmiddelen zo veel mogelijk weer zelf te doen. Seniorentante neemt tijdelijk de zorg van de mantelzorger over, zodat deze er even tussenuit kan gaan en tijd voor zichzelf heeft. Hiermee wordt overbelasting en sociaal isolement van de mantelzorger voorkomen.

Logeeropvang
Seniorentante heeft in hartje Breda een aantal studio’s voor tijdelijke logeeropvang. Wanneer een senior na operatie of ziekte tijdelijk niet thuis kan wonen (geen aangepaste woning of geen hulp), biedt Seniorentante herstelopvang.

Praktische informatie

Kosten
Er zijn verschillende manieren om de kosten voor deze voorziening te betalen. Dit kan vanuit de Wmo met een beschikking of het kan met een indicatie vanuit de Wlz. Zelf de kosten betalen is ook mogelijk. Kijk hier voor meer informatie.

Contactgegevens
Seniorentante
JF Kennedylaan 34
4811 ET Breda
06 23 17 00 66

Is deze informatie niet meer actueel? Laat het weten via info@stib-breda.nl

Naar de website van Seniorentante Terug naar respijtoverzicht
Heeft deze informatie je geholpen?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback

Kenmerken

50+ jaar
  • Dementie
  • Chronisch zieken
  • Niet aangeboren hersenletsel
Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap