menu menu

Steun bij verlies

Lees voor

Veel mantelzorgers krijgen te maken met verlies. Soms weet je al langer dat iemand gaat overlijden. Soms overlijdt iemand plotseling. Ook als degene waarvoor je zorgt naar een verpleeghuis gaat, kun je als mantelzorger soms even niet meer weten hoe je verder moet. Hoe ga je om met rouw en verlies en hoe pak je jouw leven weer op? Soms lukt dit niet en heb je wat hulp nodig. Hulp die ook door vrijwilligers van StiB wordt gegeven.

Rouwproces
Het rouwproces is voor iedereen anders. Of het nu gaat om verlies na een overlijden of om levend verlies. Wel doorloopt iedereen een zelfde soort stappen. Een periode van verdriet, pijn en een gevoel van leegte, dat langzaam overgaat in praten, muziek luisteren, foto’s kijken en toekomstgericht bezig zijn. Hoe snel je deze stappen doorloopt, is voor iedereen anders.

Waaraan heb je eigenlijk behoefte als je rouwt?
Carolien van Gestel van StiB; ’In de praktijk valt me op dat mensen vooral vragen om geduld. Je bent namelijk niet jezelf. Soms heb je juist behoefte aan rust. Je bent in een rouwproces vaak niet op zoek naar oplossingen, maar een luisterend oor kan juist wel een oplossing zijn. Dat kunnen vrijwilligers van StiB bieden: “We hebben vrijwilligers opgeleid die je kunnen begeleiden bij het verwerken van verlies en kunnen helpen om weer richting de toekomst te leren kijken.”

Waar kan ik terecht?
Wil je ondersteuning bij verlies? Of meer informatie over hoe deze vrijwilligers je kunnen ondersteunen? Neem dan contact op met StiB via info@stib-breda.nl, 076-7503200, of 06 55 01 07 78 (WhatsApp) en vraag naar Carolien van Gestel.

Terug naar bibliotheek
Heeft deze informatie je geholpen?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback

Kenmerken

  • Terminaal zieken
Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap